Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Most hány éves kortól lehet...

Most hány éves kortól lehet Magyarországon b kategóriás jogosítványt szerezni? A legalacsonyabb korhatár érdekelne amellyel meg tudom szerezni.

Figyelt kérdés
Köszönöm a válaszokat.

2013. febr. 16. 18:38
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
87%
16,5 évesen kezdheted a KRESZT, de volán mögé csak 17 évesen ülhetsz!
2013. febr. 16. 18:41
 2/17 anonim ***** válasza:
87%
Nem igaz, hogy csak 17 évesen ülhet volán mögé: 16 év 9 hónaposan leteheti az elméleti vizsgát és akár már másnap tanulóautóba ülhet. Viszont a gyakorlati vizsgát leghamarabb 17 évesen lehet letenni. Nem, nincs külön engedély, szülői felelősségvállalás, ilyen-olyan korengedmény. 17 éves kor előtt nincs kocsikázás - legalábbis törvényesen.
2013. febr. 16. 18:44
 3/17 anonim ***** válasza:
0%
b kategoria hungary-- 18 élet év . 17 fél kezdheted el nem hamarab forgalmi vizsgánál oda kell adnia személyit egyből látják hány óra! c--e jogsi 21 évesen, d 24 életév.
2013. febr. 16. 18:49
 4/17 anonim ***** válasza:
56%

Én egyáltalán nem így tudtam, ahogy a 2-es írta!

16. életév betöltése után 6 hónappal jelentkezhetsz a KRESZ tanfolyamra. És csak akkor kezdheted el a forgalmi oktatást, miután elmúltál 17...

Illetve részben igaza van, beülhetsz az oktatóautóba, csak te, mint sofőr, nem indulhatsz el vele! Én legalábbis így tudom! :)

2013. febr. 16. 18:54
 5/17 anonim ***** válasza:
94%

"b kategoria hungary-- 18 élet év . 17 fél kezdheted el nem hamarab forgalmi vizsgánál oda kell adnia személyit egyből látják hány óra!"

Hát, hallod, még a jogalkotónál is jobban tudod - ez azért nem semmi!

A kérdést jelenleg a 326./2011. számú kormányrendelet szabályozza, ennek is a 7. számú melléklete sorolja fel, hogy melyik jogosítványt hány éves kortól lehet megszerezni most. Az meg eléggé egyértelműen ezt írja:

"7. melléklet a 326/2011. (XII. 28.) Korm. rendelethez

Járművezetésre jogosító okmányok kiadásának életkori és jártassági feltételei

a 2006/126/EK irányelvnek megfelelõen 2013. január 19-tõl

I. Életkori feltételek

(...)

5. 17. életév a „B” kategóriába tartozó gépjármû vezetésére."

Szó sincs 18 éves korhatárról, az csak a B kategóriás nemzetközi vezetői engedélyre vonatkozik.

2013. febr. 16. 19:13
 6/17 anonim ***** válasza:
100%

Ez így van! A 18-as korhatár arra vonatkozik, hogy te, mint sofőr átlépheted az ország határait. (Természetesen földrajzi értelemben véve, mielőtt valaki betámad ezen...)

Illetve az igazán debileknek: Van még 2 éves dolog is, az bizony kezdő jogsinak számít, és az utánfutó vontatását tiltja meg!

2013. febr. 16. 19:24
 7/17 anonim ***** válasza:
88%

Na még egyszer: 16 év 9 hónaposan VIZSGÁZHATSZ kreszből, és aznap VIZSGÁZHATSZ forgalomból amikor betöltötted a 17-et!!!

Azaz: amikor betöltötted, már a vizsgán vagy, tehát nem igaz, hogy "17 éves korodik nem ülhetsz az autóba". Nem értem, mit nehéz felfogni ezen.

2013. febr. 17. 09:47
 8/17 anonim ***** válasza:
15%

"16 év 9 hónaposan VIZSGÁZHATSZ kreszből, és aznap VIZSGÁZHATSZ forgalomból amikor betöltötted a 17-et!"

Küldenél egy olyan linket amiben ez szerepel? (Link kell, nem holmi idézet!) Szerintem ez egy ordenáré nagy baromság, hiszen nem egy autósiskolánál olvastam, hogy 17 év alatt te nem ülsz autóba...

2013. febr. 17. 14:22
 9/17 anonim ***** válasza:
Ez mindig így volt, hogy a betöltött életévkor teheted le az első gyakorlati vizsgád. Mivel rutin már nincs, így az első gyakorlati vizsgád a forgalmi vizsga.
2013. febr. 17. 18:16
 10/17 anonim ***** válasza:
100%

[link]

"

Elméleti tanfolyam (KRESZ) elkezdése: 16 és fél éves életkor betöltése után

Elméleti vizsga (KRESZ vizsga): 16 év 9 hónapos életkor betöltése után

Gyakorlati vizsga: 17 éves életkor betöltése után

"

Hidd el nekem, hogy hülyeséget beszéltek.

2013. febr. 17. 18:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!