Mik a 2 és a 4 ütemű robogók előnyei, hátrányai?
A 2 ütemű gyorsabb (jóval), viszont hangos és a benzinhez olajat kell adagolni tankolásnál.
A 4 ütemű gyengébb, viszont halk és gazdaságosabb.
A 2 ütemű motor egyszerűbb szerkezetű, ezért olcsóbb
A 2 ütemű motorban kevesebb mozgó alkatrész van, így a javításáanak költségei kisebbek
A 2 ütemű motor igénybevétele nagyobb
A 2 ütemű motor fajlagos tüa. - és kenőolaj-fogyasztása nagyobb
2 ütemű: ugyanolyan ccm mellett nagyobb teljesítmény, jobban gyorsul, többet fogyaszt, lényegesen rövidebb az élettartama, környezetet jobban szennyezi, sok olajat elfüstöl
4 ütemű: ugyanolyan ccm mellett kisebb teljesítmény, lomhább, kevesebbet fogyaszt, élettartam a kétütemű többszöröse, környezet barátabb, olajban futnak a forgó alkatrészek (emiatt hosszabb az élettartama)
Az utolsó válaszolóval egyet értek.
Városba jó boltba futkozni meg hasonlókra de másra nem nagyon.
Engem nagyon idegesít amikor 14-15 éves kis gyökerek a szaros kis robogoikat bömböltetik az utcán ,és azt hiszik ,hogy tudnak motorozni.
Amúgy városba közlekedni lehet ,hogy nem rossz (föleg 4ütemü ,halkabb nem füstöl anyira és nyomatékosabb) de vagánykodni nem lehet vele.
Mi az nálad, hogy nyefegett?
Amúgy a kétüteműnél a rövidebb élettartamot úgy értsd, hogy elkopik a henger jó pár ezer km után, aztán akkor elviszed szerelőhöz, 3 ezer Ft-ért felfúratod és megint használod jópár ezer km-t
a 2 ütemű büdös, és utálom, a 4 ütemű, az halkabb, és szeretem.
a 2 üteműt, azt egyszerűbb tuningolni.
nekem vadiúj 2010-es 4 ütemű robogóm van, és az alapjáratot csak egy kis szaros ketyerével lehet rajta állítani, amir rádugsz.
15:45
igen a 2 ütemű megy 70 körül a te 2010-es (gondolom kínai) vadiúj 4 üteműd 90-et mutat, de az csak 45-50.
Szerintem is megérte!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!