Külföldi dízel üzemanyag?
Eddig nem hittem,hogy lenne különbség a külföldi dízel és a hazai között,egyszerű "parasztvakításnak" tartottam a prémium gázolajat.
Aztán lecseréltem a furgonomat egy újra,(peugeot boxer 2,2Common Rail motor,ami nagyon érzékeny az üzemanyagra)
na ez télen nem is hajlandó csak és kizárólag az Omv maxx motionnal működni,-15 ben azonnal indul,ketyeg ,mint a Doxa óra,a Mollal leállt állandóan az alapjárat állandóan "hintázott",mint mikor rossz a nyomásszabályzó.
További előnye is van,fogyasztás majd nem 1 literrel kevesebb,állítólag az egr szelepet is tisztán tartja,ezt még nem tudtam ellenőrizni,de még nem kellett cserélni,tehát lehet benne valami igazság.Próbából betettem a hűtőbe 1 dl Mol-os és az Omv szuper gázolaját.
lehűtöttem -22 fokra,az Omv szép áttetsző folyékony maradt,a Mol-os mezei gázolaj úgy besűrűsödött,hogy szinte csak egy darabba jött ki az üvegből.
Bizony van különbség főleg a dízel üzemanyagok között,nekem ez bejött,nyáron is ezt használom.Egyébként ezt az üzemanyagot a Schwechati finomítóból hozzák a magyar kúthálózatba.
Kedves Rommániában élő.
Amikor a Petrom-ot megvette az ÖMV akkor történt! Annál a szerelőnél 6 azaz HAT darab Opel volt mind ugyan azzal a hibával és mindenki a borsi és nagyváradi Petrom kutaknál tankolt és mindegyik 2,0 DTH motoros volt. Ha nem a szar gázolajtól volt, akkor ez egy parajelenség volt.
Ugyanis az Opel 2,0 és 2,2-es DTH motorok Bosch adagolója elektronikusan vezérelt. És nem tolerálta a rossz minőségű motorinát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!