Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Külföldi dízel üzemanyag?

Külföldi dízel üzemanyag?

Figyelt kérdés
megoldható nekem,hogy mindig valamennyi dízelt hozassak be Ausztriából.Megéri mindig behozatnom valamennyit?mennyivel jobbak az ottani üzemanyagok mint az itthoniak?miket tud tönkretenni az itteni dízel hamarabb a porlasztócsúcsokon kívül?mennyivel megy előbb tönkre az itteni üzemanyagtól?valakinek van már ilyenben tapasztalata?
2013. febr. 13. 13:04
 1/7 anonim ***** válasza:
Magyarország és Ausztria is veszi az alapanyagot, van hogy Romániából (Petrom) vagy Bulgáriából. Sokkal beljebb nem leszel. Az üzemanyagokat rendszeresen vizsgálják a laboratóriumok szigorú körülmények között.
2013. febr. 13. 13:24
 2/7 anonim ***** válasza:
No a román Petrom-ot csak hagyjuk, az ő gázolajuk miatt ment ki az adagolómnak az elektronikája.
2013. febr. 13. 15:44
 3/7 anonim ***** válasza:
Romániában élek, nem hiszem hogy a Petromos gázolajtól ment tönkre az adagolód, mert itt mindenféle luxus autó nagyon jól megy vele (Audi A6 3.0 TDI, BMW 740D, és hasonló autók)
2013. febr. 13. 17:53
 4/7 anonim ***** válasza:
Én is arra gyanakodok, hogy nem Kelet-Európai alapanyagokkal van a baj, hanem az itthoni kiskerekkel ill egyes kutakkal. Sokszor azt hiszik, hogy vizes üzemanyagot tankolnak, holott az nem jut az eszükbe, hogy a kondenzvíz az autó üzemanyagtankjában csapódik le, nem az üzemanyaggal tankolják. Ezért szokták bizonyos időközönként a tankot tisztításra javasolni.
2013. febr. 13. 17:57
 5/7 anonim ***** válasza:

Eddig nem hittem,hogy lenne különbség a külföldi dízel és a hazai között,egyszerű "parasztvakításnak" tartottam a prémium gázolajat.

Aztán lecseréltem a furgonomat egy újra,(peugeot boxer 2,2Common Rail motor,ami nagyon érzékeny az üzemanyagra)

na ez télen nem is hajlandó csak és kizárólag az Omv maxx motionnal működni,-15 ben azonnal indul,ketyeg ,mint a Doxa óra,a Mollal leállt állandóan az alapjárat állandóan "hintázott",mint mikor rossz a nyomásszabályzó.

További előnye is van,fogyasztás majd nem 1 literrel kevesebb,állítólag az egr szelepet is tisztán tartja,ezt még nem tudtam ellenőrizni,de még nem kellett cserélni,tehát lehet benne valami igazság.Próbából betettem a hűtőbe 1 dl Mol-os és az Omv szuper gázolaját.

lehűtöttem -22 fokra,az Omv szép áttetsző folyékony maradt,a Mol-os mezei gázolaj úgy besűrűsödött,hogy szinte csak egy darabba jött ki az üvegből.

Bizony van különbség főleg a dízel üzemanyagok között,nekem ez bejött,nyáron is ezt használom.Egyébként ezt az üzemanyagot a Schwechati finomítóból hozzák a magyar kúthálózatba.

2013. febr. 14. 21:22
 6/7 anonim ***** válasza:

Kedves Rommániában élő.

Amikor a Petrom-ot megvette az ÖMV akkor történt! Annál a szerelőnél 6 azaz HAT darab Opel volt mind ugyan azzal a hibával és mindenki a borsi és nagyváradi Petrom kutaknál tankolt és mindegyik 2,0 DTH motoros volt. Ha nem a szar gázolajtól volt, akkor ez egy parajelenség volt.

Ugyanis az Opel 2,0 és 2,2-es DTH motorok Bosch adagolója elektronikusan vezérelt. És nem tolerálta a rossz minőségű motorinát.

2013. febr. 15. 00:25
 7/7 anonim ***** válasza:
Lehet igazad van abban, hogy mióta az OMV megvette a Petromot, azóta jó az üzemanyag, de a lényeg, hogy mostmár minőségi ott is az üzemanyag.
2013. febr. 15. 16:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!