Tudtok nekem olyan honlapot, ahol viszonylag részletesen meg tudom nézni a karosszéria-árakat?
Tehát olyanra gondolok h pl összetört a kocsi, tudom miket kell csináltatni meg cserélni rajta, és szeretném kiszámolgatni, hogy pl mennyi egy új motorháztető rá meg ennek a fényezése és stb stb.
Létezik valami ilyesmi? Szakszerviz természetesen cseszik rá, csak adjam be, aztán majd kiderül-alapon csinálják, de szal bocsánat, szeretném előre tudni, főleg a biztosítós ügyintézés miatt.
De én autótól függően szétnéznék a bontókban is.
Azért nem mondanak konkrét árakat, mert nem látnak a lemezek alá - meg kell bontani, akkor derül ki hogy mit kell cserélni. Például elütöttem egy őzet, elsőre lökhárító-lámpa-géptető cserének nézett ki. Aztán kiderült el van törve a műanyag zárhíd és darabokban van a motorvezérlőt tartó doboz is. Meg a bal első lemez is kicsit eltorzult - a festéket nem dobta le, de igazítás nélkül elég furcsán állt.
A cseredarabok árait meg tudod nézni a neten a nagyobb autóalkatrészes webshopokban - ha márkaszervíz, akkor természetesen a gyári alkatrésszel kalkulálj. Aztán amit kikalkuláltál elsőre (ránézésre mint laikus) azt nyugodtan szorozd meg kettővel, úgy valami közelítő összeget kaphatsz.
Ezért népszerűek az autóbontók: az én kocsimra 1 darab gyári lökhárító (nyers) 60000 forint, alá a műanyag koptató 8000, erre jönne még 15-20 000 forint + a műanyag apróságok, mint díszléc, ködlámpafészek-takaró satöbbi. Én szerencsémre találtam egy félbolond bontóst, aki 7000-ért adott az autóm színével egyező komplett lökhárítót koptatóval... :D
jó ezt értem, és persze jobb az autóbontó, na csak nehézkes kicsit körbejárni 20-at, ezért lenne jó egy netes nézegetési lehetőség.
értem azt is h utólag derülhet ki sok minden, csak tudod nekem már van pár kellemetlen élményem szakszervizzel, hogy nem létező dolgokat javítottak meg ki se cserélt dolgokat is kiszámláztak, na ezek után az igen kemény óradíjakon és azon hogy még a teletank benzinemet is leszívták, már meg se lepődtem annyira. most is csak azért akartam őket, mert elvileg intézik maguktól a biztosítót, és nem nekem kell veszekedni velük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!