Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Alufelnivel átmegy műszakin...

Alufelnivel átmegy műszakin az autóm?

Figyelt kérdés
Van egy Opel Corsa D-m. Vettem rá alufelnit aminek mérete 7,5Jx16H2 Et35 gumi pedig 205/50 r16. Átmegy ezzel a felnivel műszakin? Van hozzá téli gumim is 185/70r14 gyári méretű. Ha alufelnivel nem megy át akkor ezzel a télivel átmegy?

2013. febr. 11. 09:30
 1/6 anonim ***** válasza:

Hivatalosan kellene műbizonylat a felniről. Attól függ hova viszed vizsgázni.

De télen nyári gumival vizsgázatatni...tedd fel a télit, menjen át, majd vissza az alu.

2013. febr. 11. 09:34
 2/6 A kérdező kommentje:
Azt nem írtam hogy nyáron megy majd műszakira, csak már most érdeklődök hogy mi a helyzet! :)
2013. febr. 11. 09:38
 3/6 pagan ***** válasza:
az már eléggé beadná ha nem menne át,nekem olyan dolgok hiányoznak hogy inkább le sem írom,és van műszakim,ráadásul tök idegen helyen vizsgáztattam utóbb,szóval nem azért ment át mert van ott ismerős
2013. febr. 11. 09:43
 4/6 anonim ***** válasza:
Egyik barátom patika állapotú Audiját azért vágták meg mert nem az eredeti felnik voltak rajta és nem volt róla műbizonylat. Igazából nagyon vizsgabiztos függőek ezek a dolgok. A Wartburgomnak tulajdonképpen taccson volt a hátsó féke és úgy is átengedték elsőre kenőpénz és ismerős nélkül.
2013. febr. 11. 12:32
 5/6 anonim ***** válasza:
Tedd fel a télit nyugodtan a vizsga idejére, azzal gond nélkül át fog menni!
2013. febr. 11. 22:26
 6/6 anonim válasza:

Tudtommal a gyári méret a 185/70 R14, váltó pedig a 195/55 R 16.

Egyrészt szívózhatnak azzal, ha nem gyári, vagy váltó méretű gumi van rajta. De pl. a téli gumid az az pont gyári.

Megnéztem az alufelni-s gumidat is. Gyakorlatilag jó választás, valami 1% a különbség a gyárihoz képest, tehát az is megfelel méretben, nincs nagy eltérés a sebességmérő által mutatott értékben. Alufelninél a többiek által említett műbizonylat megléte szükséges alufelni használatához.

Én inkább a télivel vinném, biztos, ami biztos.

Ez ez mind csak elmélet, mert valóban csak az fog számítani, hogy a vizsgabiztosnak milyen ébredése volt.

2013. febr. 12. 10:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!