Pollenszűrőt lehet mosni?
Kiszedtem a kocsiból, full fekete volt. Kimostam forró vízzel,megszárítottam, most olyan mint az új.
Ezt lehet így használni, vagy mindenképpen új kell bele?
Lehet mosni, de attól csak külsőre lesz olyan, mint az új. A megkötött szennyeződés nagyját, a port és a nagyobb szemcséjű polleneket el lehet így távolítani belőle, de a kisebb méretű szennyezőanyagok benne maradnak. Ráadásul ha van benne aktívszenes réteg, az néha nem szokott örülni a forró víznek.
Ha meg akarod spórolni a pollenszűrő árát és nem gond, hogy ezek bejutnak az utastérbe, akkor használd nyugodtan. De ha szeretnéd, hogy úgy szűrjön, mint ahogy a gyárban kitalálták, akkor új szűrőbetét kell.
A fehér alsógatyát is kimossa az ember,mégis elveszti a színét.. :)
Különben úgy van a szűrés technikája kitalálva,hogyha azt kimosod,azzal roncsolod a szöveteket,amik utána már nem nyújtják a megfelelő hatékonyságot. Pollenszűrőt tessék újat venni. Meg minden egyéb más szűrőböl is,ha lejár a csereperiódus,azt cserélni kell.
A kérdés azért merült fel, mert ünnepekkor vettem a kocsit tavaly decemberben, és nem volt nyitva semmi bolt! Szétszedtem, kitakarítottam. Mondom ez zsírf@sza lett. Visszatettem, és azóta el is felejtettem.
Aztán gondoltam ha nem muszáj nem bombázom szét még1x a verdát.
Szóval a tavaszi klímatisztításnál megejtem a cserét! :)
érdemesmert nagyon romlik a hűtés-fűtés hatékonysága amikor nagyon koszos. Ezt a párátlanításkor lehet észrevenni.
S nem bántó szándékkal írtam amit az előbb javasoltam, csak sokan sajnálnak apróságokra költeni, aztán a problémák hatványozódva visszaütnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!