Magas a 10 literes átlag fogysztás egy 1.6-os Fiat bravonak úgy, hogy 70%-ban városban és télen vezettem?
A fogyasztás csökkentő semmit sem ér.
Autószerelővel nézesd meg, ha rég voltak szűrők cserélve meg az olaj, akkor nem ártana.
Mióta vezetsz?
Keresztapám autószerelő és gyakorta jönnek hozzá fiatal, kezdő jogsisok, hogy magas a fogyi. Persze, hiszen nem figyel még ezekre a dolgokra.
Sokat motorfékezz, ne üresben gurulj! Az 5-öst is használhatod nyugodtan városban, benzines autónál 1-2 perc melegítés elég, utána lacsony fordulattal el lehet indulni. Próbálj úgy vezetni, hogy minél kevesebb megállás legyen, hiszen a legnagyobb fogyasztás akkor keletkezik, amikor azt a nagy bodét meg kell mozdítani.
Kérlek ne vedd kioktatásnak, én segíteni szerettem volna!
Ha nagyjából ügyelsz ezekre és finoman közlekedsz, de a fogyasztás nem változik akkor tényleg irány a szervíz. Én otthon kezdenék egy gyertyacserével.
A multijet már turbós, azért ugrott nagyot a nyomaték.
A 10 liter tényleg kicsit magas, bár a Bravo/Brava amúgy sem egy ultratakarékos autó. Ahogy írták, nézed meg szerelővel, mert egy garnitúra szűrőcsere, meg pár apróság többet ért, mint akármelyik fogyasztáscsökkentő vacak.
A 7-es megválaszolta a lényeget. Még annyit, hogy ne taposd a gázt, hanem finoman gyorsulj..az is 2 liter...
Az autód jó, te változtass.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!