Dízel autó vásárlásakor mire kell figyelni?
ha öregebb autó akkor kompressziómérés feltétlen!
És hideg motornál leveszed a kiegyenlítő sapkát és felpörgeted a motort.Ha túrja ki a vizet akkor hengerfejes.
Ne füstöljön még hideg motornál sem (ha adagolós, akkor nem baj ha egy kicsit füstöl), könnyen induljon, ne legyen semmi zaj a motor felől, egyenletesen húzzon, mert ha rángat, akkor az azt jelentheti, hogy a befecskendező az utolsókat rúgja. Ha olyan autóról van szó, amelyben van dupla lendkerék, de a kasztnit érezhetően rázza a motor alapjáratnál, akkor se vedd meg, mert az azt jelenti, hogy ki kell cserélni a lendkereket. Ne ijedj meg, ha 300 ezret mutat az óra, mert az még a jobbik eset, a rossz az, mikor az óra 200at mutat, és 400 ezer van benne. Ha valamilyen olajfolt van a motortérben, az már intő jel, az is gyanús, ha ragyogóra van mosva a motortér, hiszen akkor az olajfoltokat eltávolitották.
Most ennyi jutott eszembe, ezek a legfontosabbak.
Számomra fontos.
Én úgy mentem autót nézni (benzines az igaz), hogy kértem az eladót, hogy legyen hideg a motor.
Ha viszonylag fiatal a kocsi (nem 15 éves), akkor gáz nélkül, elsőre röffenni kell, és pl dieselnél ne jöjjön csörgő hang induláskor. Dieselnél (VW, Audi, seat) indítani üresben, kuplung nélkül.Ha van csörgés, akkor kettős tömegű lendkerék.Ez leállításkor is hallatszik, de csak nem kinyomott kuplunggal. Érdemes kuplungot ellenőrizni.Üresben kinyomni, vissza.Ha változik a motorhang, akkor kinyomócsapágy kopott, ki tudja mennyi van hátra neki.Gumik kopása sok dolgot elárulhat a futóműről.Félre kopott gumik futóműhibát jelezhetnek.Tárcsafékeket kézzel lehet ellenőrizni. Mennyi válla van a tárcsának.Van egy tűrés, de ha túl nagy a váll, akkor hamarosan cserés a fék.
Hőtőfolyadék színe, állaga.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!