Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Opel Astra F,1.4 8v -ről...

Opel Astra F,1.4 8v -ről vélemény?

Figyelt kérdés

nagyon tetszenek az F-es Astrák, és elhatároztam, hogy venni szeretnék majd egyet. Mi róla a véleményetek? 1.4-es, 8 szelepest szeretnék. Mennyi a fogyasztás kb, és a fenntartása? megbízhatóság, a közelező biztosítás mennyibe kerülhet kb hozzá, ha még soha nem volt autóm, és 20 éves vagyok?

az 1.4-es többet eszik elvileg, de kevesebbe kerül a biztosítás rá.

Az 1.6-os kevesebbet fogyaszt, viszont a biztosítás több rá elvileg... ezeken is gondolkozok még, hogy melyik érné meg jobban.

Benzinest szeretnék, és csakis a Sedan kivitel jöhet szóba :)

Én eddig szinte még rosszat nem hallottam róla, csak annyit, hogy a rozsdásodásra oda kell figyelni, de ezt majd az autó vételekor...

#xfbngfnj
2013. febr. 4. 19:25
 1/10 Zsolt75 ***** válasza:

Végül is válaszoltál szinte a kérdésedre. :-)

Ez egy tök egyszerű 8 szelepes motorral szerelt auto, olaj , benzin időnként egy kis karbantartás és nem lesz gond vele.

Az 1.4 - 1.6 közel egyformán fogyaszt. Az 1.6 nagyobb nyomatékú motor, a helyedbe azt választanám. A biztosítás szerintem nem mérvadó, nem kerül többe sokkal.

A sedan annyiból nem praktikus, hogy nehezebben pakolható és szerintem a ferde hátú sportosabb is de , ez tényleg ízlés kérdése.

Relatíve nem egy drága autó lesz és ha tényleg egy jót sikerül kifognod, akkor nem vállalsz rizikót.

2013. febr. 4. 19:46
 2/10 A kérdező kommentje:
...esetleg 16 szelepes ?
 3/10 anonim ***** válasza:
Ha ilyet veszel akkor semmiképp ne központi injektorosat vegyél, hanem hengerenkéntit. A központi a 60 lóerejével nagyon gyenge. Tényleg nem olyan rosszak, olcsó a fenntartásuk és megbízhatóak. Én azt mondom ha van rá keret akkor inkább szánj rá egy kicsivel többet és extrásabb változatot vegyél, mert később bánni fogod majd ha full fapad lesz a kocsi. Azt mondják, hogy a legjobb széria a 96-98 közötti évjárat, mert utána már a lengyelek szerelték össze és nem lett a legjobb.
 4/10 A kérdező kommentje:

Most láttam használtautón egy nagyon jónak tűnőt, csak sajnos nincs rá pénzem. Azért is merem ide kilinkelni, mert mire lenne rá pénzem (kb fél év) , addigra úgyis el fogják vinni, mert tényleg nagyon jó állapotúnak TŰNIK. Csak szerintem ez 16 szelepes.

[link]

2013. febr. 4. 19:52
 5/10 anonim ***** válasza:
A 16 szelepesek konstrukciós okokból szeretik enni az olajat. Nem ritka az 1000 km-en 0.5-0.8 liter olajfogyasztás. Ezenkívül nem szokott gond lenni velük. De valamennyivel erősebbek mint a 8 szelepes változat.
2013. febr. 5. 07:52
 6/10 anonim ***** válasza:
Jók azok a központi befecskendezős 8 szelepes motorok, jobbak mint a 16! Az 1.4-esek kb. 7-8 litert esznek városban és ha odafigyelnek rájuk, nagyon sokáig bírják. Tudok olyanról amiben 350e van és hibátlanul működik. (X14NZ motor). A sedan kivitelnek van néhány hátránya az 5 ajtóshoz képest (pl. egy nagyobb csomag nehezen rakható bele, hátsó ablaktörlő hiánya), de ha az tetszik, azt vegyed. Az általad linkelt autóra oda kell figyelni, mert az éjárat szerint már az újabb modell, de mégis a régebbi tükrök vannak rajta! (94-ben volt a módosítás) Hiányoznak a gumicsíkok az ajtókról, sárvédőkről.
2013. febr. 5. 08:01
 7/10 anonim ***** válasza:
*évjárat
2013. febr. 5. 08:02
 8/10 Henderson187 válasza:

Hali

Nekem 99es van 1.4 es 8v 60Le nincs vele bajom, nekem már többet eszik átalakitások miatt de most gyorsúl is biztositás nem tom neke már hat éve van autóm én 10000 huf az éves!

2013. febr. 25. 09:49
 9/10 A kérdező kommentje:
Utolsó: ...és mennyit evett "tuning " előtt ? :)
2013. febr. 25. 13:05
 10/10 Henderson187 válasza:
Ha tapostam akkor kb 7 L hanormál akkor nekem elmen 5,8L /100km most kb 6,5-7 a normál taposva 9-10L /100km
2013. márc. 12. 17:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!