Simson S51-be milyen olajat öntsek? Motorolajat vagy Hajtóműolajat?
A benzinbe szintetikus 2t olaj kell(castrol,repsol,omw,stb)
A váltóba pedig ha jól emlékszem 80w40 vagy valami ilyesmi ezt motoros boltban megtudják mondani hogy milyen kell bele.
A simson.hu nézz körbe
Üdv!
Igazából a lényeg hogy kenjen. Szóval kenóolaj legyen benne. Így baja már nem lesz.
De mivel itt a kuplung is az olajban van azt is figyelembe kell venni. Annak meg már nem mindegy hogy milyen olajban van mert ha az nem megfelelő akkor összetapadhat vagy csúszhat is.
Hogy milyen kellene bele gyárilag azt felettem már írták.
80w90 a gyári belevaló a váltóba,hülyeség lenne 10w41-et önteni a helyére mert annak más a viszkozitása is és utána tuti valami hiba lessz.
Ami meg a stil olajat illeti azt cseréld le rendes motorba való szintetikusra,tudom hogy eljár vele csak tudod jobb ha ennyi erővel rendes szintetikus olajat veszel meg a stil olajat magas fordulatszámra terveszték és nem nyomatékra,Nekem a robogómban gyűrű tört a stil olaj miatt,szal érdemes inkább belevaló olajat tenni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!