Időszerű a szíj csere!?
Renault Megane 1.4 -s benzines . 2004 évj . 5 éve volt vezérműszíj cserélve azóta 60 ezer km van benne . Le kell cseréltesem ? Vagy milyen idő periodusa van ?
Köszönöm ...
Elsőnek nézd meg hogy a gyári szíjat mennyi időközönként cserélik(150ezer km-ként talán).
Ahol vetted a szíjat ott kellene rákérdezned hogy ez a szíj mennyi idő után kell cserélni,mert szíjakból is többfajtát lehet kapni.
Sok a 150 e szerintem. Nekem az opelembe 60e ként kell.
Csere után érezni mindig a változást, mert nyúlnak a szíjak...
A szervíz könyvedbe leírják mi a javasolt periódus.
Nem tudom kideríteni milyen szíjat tettek rá anno.
És a szervízkönyvben nem találok erre vonatkozó leírást .
Ellenőrzést írnak ,meg azt hogy milyen körűlmények között van használva . Szóval "hablaty"
Általában erre is igaz az adott futott km (tipikusan 60-100E), vagy az 5éves időintervallum, én kicserélném.
Az ellenőrzéssel az a gond hogy szemre maximum azt fogod látni hogy ki van-e epedezve, az pedig valljuk be nem egy precíz módszer.
"kérdezd meg telefonon a márkadzervizt"
"-Jónapotkívánok XY vagyok, érdeklődni szeretnék, vagy 2004-es Renault Megane-om, 1.4-es motorral, 5éve volt cserélve a vezérműszíj, de azóta csak 60E-t raktam bele, érdeklődi szeretnék hogy cserélni kell-e.
-Jónapot Uram/Hölgyem, ezt így nem tudjuk megmondani, viszont ha befárad egy átvizsgálásra ami most csak 20 000ft akkor tudunk válaszolni a kérdésére."
Kb. ez lenne.
ezt nem így gondoltam hanem hazugsággal:"1 éve vettem,kicseréltem,a csere óta 30 ezret tettem bele,mennyi Km múlva kell cserélni?"
Ha nem mondják meg akkor kapják be :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!