Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Időszerű a szíj csere!?

Időszerű a szíj csere!?

Figyelt kérdés

Renault Megane 1.4 -s benzines . 2004 évj . 5 éve volt vezérműszíj cserélve azóta 60 ezer km van benne . Le kell cseréltesem ? Vagy milyen idő periodusa van ?

Köszönöm ...

2013. febr. 1. 19:29
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

Elsőnek nézd meg hogy a gyári szíjat mennyi időközönként cserélik(150ezer km-ként talán).

Ahol vetted a szíjat ott kellene rákérdezned hogy ez a szíj mennyi idő után kell cserélni,mert szíjakból is többfajtát lehet kapni.

2013. febr. 1. 19:33
 2/11 Zsolt75 ***** válasza:

Sok a 150 e szerintem. Nekem az opelembe 60e ként kell.

Csere után érezni mindig a változást, mert nyúlnak a szíjak...

A szervíz könyvedbe leírják mi a javasolt periódus.

2013. febr. 1. 20:04
 3/11 A kérdező kommentje:

Nem tudom kideríteni milyen szíjat tettek rá anno.

És a szervízkönyvben nem találok erre vonatkozó leírást .

Ellenőrzést írnak ,meg azt hogy milyen körűlmények között van használva . Szóval "hablaty"

2013. febr. 1. 20:08
 4/11 anonim ***** válasza:

Általában erre is igaz az adott futott km (tipikusan 60-100E), vagy az 5éves időintervallum, én kicserélném.

Az ellenőrzéssel az a gond hogy szemre maximum azt fogod látni hogy ki van-e epedezve, az pedig valljuk be nem egy precíz módszer.

2013. febr. 1. 20:14
 5/11 szántóvető ***** válasza:
kérdezd meg telefonon a márkadzervizt
2013. febr. 1. 20:16
 6/11 anonim ***** válasza:

"kérdezd meg telefonon a márkadzervizt"

"-Jónapotkívánok XY vagyok, érdeklődni szeretnék, vagy 2004-es Renault Megane-om, 1.4-es motorral, 5éve volt cserélve a vezérműszíj, de azóta csak 60E-t raktam bele, érdeklődi szeretnék hogy cserélni kell-e.

-Jónapot Uram/Hölgyem, ezt így nem tudjuk megmondani, viszont ha befárad egy átvizsgálásra ami most csak 20 000ft akkor tudunk válaszolni a kérdésére."

Kb. ez lenne.

2013. febr. 1. 20:24
 7/11 Zsolt75 ***** válasza:
Az utóbbi időben a gyárak, főleg gazdasági okokból megnyújtották a szervíz periódusokat, olajcsere, vezérműszíj stb stb. Szerintem is típustól függően 60-100 e km be kell cserélni. Én a helyedbe cseréltetném.
2013. febr. 1. 20:27
 8/11 anonim ***** válasza:
Szerintem egy telefont megér ,és atrra simán fogsz kapni választ a márkaszervíztől hogy hány kilóméterenként érdemes szíjat cserélni.
2013. febr. 1. 21:00
 9/11 szántóvető ***** válasza:

ezt nem így gondoltam hanem hazugsággal:"1 éve vettem,kicseréltem,a csere óta 30 ezret tettem bele,mennyi Km múlva kell cserélni?"

Ha nem mondják meg akkor kapják be :)

2013. febr. 1. 21:00
 10/11 Zsolt75 ***** válasza:
Nem kell ennyire bonyolítani. Felhívod őket, hogy mennyi időnként kell cserélni az autódba és kész. Miért ne mondanák meg?
2013. febr. 2. 08:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!