Befolyásolja a fogyasztást, hogy kombis a kocsi?
Figyelt kérdés
Többet fogyaszt e egy kombis autó egy sima sedannál?
és lassabban is gyorsul?
2013. febr. 1. 17:19
1/7 anonim válasza:
Általában nem, max 1-2 deci különbséget szoktak különbségnek megadni, és 1-2 tizedet gyorsulásra, ami magyarázható a súlytöbblettel.
2/7 anonim válasza:
Ha kb egyforma motor van a sedánba és a kombiba is Igen többet fogyaszt és gyorsulása is gyengébb a kombinak. Erre az a magyarázat hogy a kombinak nagyobb ezért nehezebb a kasznija, és ez töblet energiát igényel és a töblet energia nagyobb fogyasztást eredményez, ezért van a külömbség.
3/7 anonim válasza:
A kombik általában valamivel nehezebbek a sedanoknál, ettől kicsit gyengébbek a menetteljesítményeik (van, hogy ezt csak a stopper mutatja, nem érezhető) és valamivel több a fogyaztásuk.
4/7 anonim válasza:
Gyakorlatban semmi különbség nincs.
5/7 anonim válasza:
ha azt vesszük, hogy az eső csepp a legtökéletesebb aerodinamikailag akkor a kombi közelebb áll hozzá. Amúgy ha bele gondoltok a kombi max 50-100kg lehet nehezebb
6/7 anonim válasza:
ja nem, hülyeséget írtam, a kombi az egy fordított esőcsepp alak szóval nagyon rossz forma aerodinamikailag
7/7 anonim válasza:
Na, ugye. Épp akartam írni, hogy nem egészen értem, miért ideálisak a kombik. Ebből a szempontból éppen a sedanon a legjobbak: az utastér tetejéről leváló áramlást az alacsonyabb csomagtértető tudja megvezetni. A ferdehátúak és kombik viszonylag meredek, egyszeresen lecsapott hátsója viszont örvényeket kelt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!