Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Suzuki Swift nehezen veszi a...

Suzuki Swift nehezen veszi a 3-ast, mi lehet a baj?

Figyelt kérdés

Egyre nehezebben tudom kapcsolni, viszont a kuplung is kopott, azt most szeretném kicseréltetni. Lehet-e az az oka, vagy mindenképp a szinkrongyűrű?

Minden fokozatot szép vesz (nekem még a hátramenetet is, nem recseg, ahogy másoktól hallom), de kész kínlódás 3-asba tenni. Kétszer szoktam kuplungolni és akkor be tudom rakni.

Köszönöm!

2013. febr. 1. 14:50
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:

mindenesetre ügyes vagy, ha a hármast(is) kétszer kuplungolod.. ez sajnos biztos jele a szinkrongyűrű-hibának...nincs előírva, hogy az nem romolhat el.

a kuplunghoz ne nagyon nyúlj, ha a többit rendesen veszi, és jól lehet vele az autót mozgatni... szinkron..ez van.

Talán, (de nem mindenkinek válik be,) új, jobb olaj kellene a váltóba.. bár folyékony autószerelő nincs.

2013. febr. 2. 10:23
 12/20 anonim ***** válasza:
Az olajcsere nem sokat ér. Nekem a 2-es és rüki is szeret recsegni. Olajcsere után annyival lettem előrébb, ha felmelegszik az olaj a 2est szebben veszi.
2013. febr. 2. 11:32
 13/20 anonim ***** válasza:
Na, erről beszéltem...de ha sosem volt olaj cserélve, akkor éehet hogy megoldódik.amit a tulaj, vagy a szervíz mond, az nem bizos.
2013. febr. 2. 12:21
 14/20 A kérdező kommentje:

Nem rég volt olaj cserélve benne.

De, ha valaki tudja, hogy mennyibe kerül kb. egy szinkrongyűrű csere akkor azt megköszönném.

Csak, hogy legyen mihez viszonyítani.

2013. febr. 2. 13:49
 15/20 anonim ***** válasza:
Ahogy már írta valaki,jobban kijönnél egy másik váltóval.
2013. febr. 2. 13:59
 16/20 anonim ***** válasza:

Váltó le fel 15-ezer

váltó szét össze,eltakarít összerak 30 ezer ,plussz anyag ..

anyag kb 40ezer (mert nem csak 3-s szinkront kell cserélni ilyen esetben majd az összes csapágyat is (én legalábbis így szoktam ,a garanciális meló nem meló :) )

2013. febr. 2. 14:06
 17/20 anonim ***** válasza:

Te csináltad az olajcserét? ez azért fontos, mert ebből tudni milyen volt az előző olajjal?.. de lehet, hogy más viszkozitású kellene...ha kicsit reccsen harmadikban, a világ végéig elmegy...csak unalmas...

ha kész kinlódás harmadikba tenni, gondolom sík, vagy pivit leejtősön kettőből négybre rakod.. nem úgy gyorsul, mint egy bugatti, de megy...

2013. febr. 2. 16:34
 18/20 A kérdező kommentje:

Nem akarok bontottat venni, mert nem tudhatom, hogy milyen állapotban van. Megveszem, majd elképzelhető, hogy kicserélik és ugyanolyan lesz, mint a mostani.

Az olajat nem én cseréltem, előtte is ez volt a gond. Valamennyit javított a helyzeten, de csak ideig-óráig.

Ha magas fordulaton váltok, akkor sokkal kevesebbszer jelentkezik ez a váltási nehézség.

Nem recseg, hanem eltolom a váltókart és ugye érezzük azt a pontot ahonnan szinte magától behúzza sebességbe. Na ott megakad, tolhatod bármilyen erővel.

De elviszem és majd kiderül.

Köszönöm a segítséget, az összegeket is!

2013. febr. 2. 22:07
 19/20 anonim ***** válasza:
Én azért először váltóban olajat cserélnék.
2013. febr. 3. 09:53
 20/20 anonim ***** válasza:
Nekem 3.-ból 4.-be váltás szokott problémás lenni,szerelő azt mondta,szinkron hiba,de nem érdemes foglalkozni vele.
2013. febr. 3. 12:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!