Suzuki Swift nehezen veszi a 3-ast, mi lehet a baj?
Egyre nehezebben tudom kapcsolni, viszont a kuplung is kopott, azt most szeretném kicseréltetni. Lehet-e az az oka, vagy mindenképp a szinkrongyűrű?
Minden fokozatot szép vesz (nekem még a hátramenetet is, nem recseg, ahogy másoktól hallom), de kész kínlódás 3-asba tenni. Kétszer szoktam kuplungolni és akkor be tudom rakni.
Köszönöm!
mindenesetre ügyes vagy, ha a hármast(is) kétszer kuplungolod.. ez sajnos biztos jele a szinkrongyűrű-hibának...nincs előírva, hogy az nem romolhat el.
a kuplunghoz ne nagyon nyúlj, ha a többit rendesen veszi, és jól lehet vele az autót mozgatni... szinkron..ez van.
Talán, (de nem mindenkinek válik be,) új, jobb olaj kellene a váltóba.. bár folyékony autószerelő nincs.
Nem rég volt olaj cserélve benne.
De, ha valaki tudja, hogy mennyibe kerül kb. egy szinkrongyűrű csere akkor azt megköszönném.
Csak, hogy legyen mihez viszonyítani.
Váltó le fel 15-ezer
váltó szét össze,eltakarít összerak 30 ezer ,plussz anyag ..
anyag kb 40ezer (mert nem csak 3-s szinkront kell cserélni ilyen esetben majd az összes csapágyat is (én legalábbis így szoktam ,a garanciális meló nem meló :) )
Te csináltad az olajcserét? ez azért fontos, mert ebből tudni milyen volt az előző olajjal?.. de lehet, hogy más viszkozitású kellene...ha kicsit reccsen harmadikban, a világ végéig elmegy...csak unalmas...
ha kész kinlódás harmadikba tenni, gondolom sík, vagy pivit leejtősön kettőből négybre rakod.. nem úgy gyorsul, mint egy bugatti, de megy...
Nem akarok bontottat venni, mert nem tudhatom, hogy milyen állapotban van. Megveszem, majd elképzelhető, hogy kicserélik és ugyanolyan lesz, mint a mostani.
Az olajat nem én cseréltem, előtte is ez volt a gond. Valamennyit javított a helyzeten, de csak ideig-óráig.
Ha magas fordulaton váltok, akkor sokkal kevesebbszer jelentkezik ez a váltási nehézség.
Nem recseg, hanem eltolom a váltókart és ugye érezzük azt a pontot ahonnan szinte magától behúzza sebességbe. Na ott megakad, tolhatod bármilyen erővel.
De elviszem és majd kiderül.
Köszönöm a segítséget, az összegeket is!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!