Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Suzuki Swift nehezen veszi a...

Suzuki Swift nehezen veszi a 3-ast, mi lehet a baj?

Figyelt kérdés

Egyre nehezebben tudom kapcsolni, viszont a kuplung is kopott, azt most szeretném kicseréltetni. Lehet-e az az oka, vagy mindenképp a szinkrongyűrű?

Minden fokozatot szép vesz (nekem még a hátramenetet is, nem recseg, ahogy másoktól hallom), de kész kínlódás 3-asba tenni. Kétszer szoktam kuplungolni és akkor be tudom rakni.

Köszönöm!

2013. febr. 1. 14:50
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:

A leírtak alapján nem a kuplunggal van a probléma..

Mindenesetre állíts rá egy picit a kuplungbowden csavarjára,hogy jobban kiemeljen.

Ja,Swiften szeret lelazulni a váltón lévő kuplungkiemelő kar,amibe a bowden megy,azt is nézd meg..

2013. febr. 1. 14:53
 2/20 A kérdező kommentje:

De akkor a többi fokozatot is nehezen kéne vennie nem?

Köszönöm, majd megpróbálom!

2013. febr. 1. 14:56
 3/20 szántóvető ***** válasza:
100%
szinkrongyűrű.
2013. febr. 1. 15:04
 4/20 A kérdező kommentje:
Én is arra tippelek. Van valakinek tapasztalata, hogy ez kb. milyen árban mozog?
2013. febr. 1. 15:06
 5/20 anonim ***** válasza:

Két okból furcsa.

1,Tudok swiftet,amiben 1.200 000 km van,eredeti váltóval

2,A 2.fokozat szokta feladni leghamarabb.

Persze ezek nem zárják ki,hogy nálad a 3...

2013. febr. 1. 15:26
 6/20 A kérdező kommentje:

Igen, furcsa. Az enyémben garantál 150ezer van, előttem egy tulajdonosa volt egy idős bácsi.

Azon is gondolkoztam, hogy nem-e a rudazatban van elkopva valami. (Nem vagyok autószerelő, nagyon minimálisan értek hozzá).

A másik bajom, hogy hiába ismerek autószerelőt, a múltkor a féltengely csuklók cseréjéért többet kért, mint egy hivatalos szervíz. De majd el kell, hogy menjek megnézetni.

Ha magas fordulaton autózok, akkor nem szokott baj lenni.

2013. febr. 1. 15:38
 7/20 anonim ***** válasza:
100%

Nem tudom honnan írsz,de Budafokon,a Lévay autószervíz nagyon korrekkt,30 éve ismerem őket.

Féltengely csere megvárható,és a kettő volt egy huszas,munkadíjjal együtt.

2013. febr. 1. 15:47
 8/20 A kérdező kommentje:
Észak-Pestről, de köszönöm, utána nézek.
2013. febr. 1. 16:01
 9/20 anonim ***** válasza:
2 régi swiftünk van. Az egyikben csak 40 ezer kilóméter van, de az is furcsán veszi a 3.-at. Nem tudom mitől lehet. Biztos nem szinkron, az más, ha az kopik el. Nem tudom mitől lehet.
2013. febr. 1. 18:07
 10/20 anonim ***** válasza:

Én vennék rá egy bontott váltót...

Mert ha javításra kerűl nem csak a szinkron lesz cserélve ..és az új alkatrész nem olcsó..

Nézz körűl a racing bazaron........

2013. febr. 1. 20:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!