Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Honnan állapíthatom meg, hogy...

Honnan állapíthatom meg, hogy fellevegősödött a fék a motoromon?

Figyelt kérdés
2013. febr. 1. 13:02
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Beesik a fékkar.
2013. febr. 1. 13:17
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
A fékkart hosszan be lehet húzni, megnő az útja és nem keményen fog, hanem a végén rugalmasnak érzed. Ez csak elsőre igaz, 2-3 gyors pumpálás után a levegős fék is felkeményedik (olyan a konstrukció, hogy kidolgozza magából a levegőt), tehát azt kell figyelni, hogy első húzásra milyen a fék.
2013. febr. 1. 13:28
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
úgy hogy könnyebben behúzod a féket maxra mint a kuplungot!
2013. febr. 1. 13:29
 4/5 A kérdező kommentje:

Azért szeretném tudni,mert most cseréltem benne fékbetéteket és kicsit visszább nyomtam a dugattyúkat,mivel az új betét vastagabb,mint a kopott régi és csak így lehetett visszatenni a tárcsára.

Előfordulhat,hogy ettől fellevegősödött?

Betétcsere közben nem nyúltam a fékkarhoz, és a légtelenítő csavarokat sem lazítottam meg.

Mentem ma egy kb 15 km-es kört,de az időjárás még nem alkalmas arra,hogy tesztelgessem a fékhatást :)

2013. febr. 1. 13:30
 5/5 anonim ***** válasza:
100%

Ha visszanyomtad, attól általában nem levegősödik fel (kivéve, ha sikerül kiszakítani a karmantyút). Csak annyi történik, hogy megnő a fékbetét és a féktárcsa közti hézag. Normális használat esetén ez pár tizedmilliméter: a fékbetéteket tárcsafék esetén nem rugó húzza vissza alaphelyzetbe, hanem a karmantyú rugalmassága és a tárcsa tengelyirányú játéka tolja be a helyére. Ez pedig nem nagy elmozdulást eredményez.

Ha viszont visszatolod a betétet, elsőre megnő a hézag, ezért a fék később fog, olyan az érzet, mintha levegős lenne.

2013. febr. 1. 13:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!