Honnan állapíthatom meg, hogy fellevegősödött a fék a motoromon?
Azért szeretném tudni,mert most cseréltem benne fékbetéteket és kicsit visszább nyomtam a dugattyúkat,mivel az új betét vastagabb,mint a kopott régi és csak így lehetett visszatenni a tárcsára.
Előfordulhat,hogy ettől fellevegősödött?
Betétcsere közben nem nyúltam a fékkarhoz, és a légtelenítő csavarokat sem lazítottam meg.
Mentem ma egy kb 15 km-es kört,de az időjárás még nem alkalmas arra,hogy tesztelgessem a fékhatást :)
Ha visszanyomtad, attól általában nem levegősödik fel (kivéve, ha sikerül kiszakítani a karmantyút). Csak annyi történik, hogy megnő a fékbetét és a féktárcsa közti hézag. Normális használat esetén ez pár tizedmilliméter: a fékbetéteket tárcsafék esetén nem rugó húzza vissza alaphelyzetbe, hanem a karmantyú rugalmassága és a tárcsa tengelyirányú játéka tolja be a helyére. Ez pedig nem nagy elmozdulást eredményez.
Ha viszont visszatolod a betétet, elsőre megnő a hézag, ezért a fék később fog, olyan az érzet, mintha levegős lenne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!