Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Melyik a leggazdaságosabb auto?

Melyik a leggazdaságosabb auto?

Figyelt kérdés
Auto vásárlás közelében állok és érdekelne melyik a leggazdaságosabb. Csak használtban gondolkodom 4-5 ember elférjen benne.. olcso legyen javíttatni, motorikusan jo legyen és megbizható. benzin vagy dízel mindegy.

2013. jan. 30. 19:44
1 2
 11/13 Ez a nevem! ***** válasza:
Ha szereted a Skodákat,akkor a Felíciát tudom ajánlani.Városban 6,5 liter körül kijön a fogyasztás,városon kívűl(nem autópályán)5,6-5,8 liter.Javítása,alkatrészek nem drágák(1-2kivétellel). De az Audiknál és hasonlóan márkásabb autóknál jóval olcsóbb a javításuk.De azért ezeknél is a jobb állapotúakat keresd.És a Suzukiknál jobbak,mégha nem is olyan korszerű a motorjuk.
2013. febr. 2. 07:52
 12/13 Ez a nevem! ***** válasza:

Még a 11-es vagyok.

A Felíciákból az 1.3-as(sima karburátoros) vagy 1,3MPI-s(injektoros) a legjobb választás,ugyanis ezek vezérműláncosak,ami előnyösebb a vezérműszíjasokkal szemben,mert nem kell 40-50ezer km-enként vezérműszíjat és vízpumpát cserélni drága pénzekért,hanem ez elmegy vagy 200.000km-t egy lánccal akár és a lánc sem drága hozzá.És nem kell vízpumpát sem cserélni,hacsak az tönkre nem megy.

Nem egy erőbajnok a maga 68 lóerejével,de az előnyeivel ezt ellensúlyozza.Na de azért nem is lusta!Ami drága lehet hozzá: Lambda szonda,injektor, motorvezérlő elektronika,elektromos ac,de ezekből már tudsz bontottat is venni olcsóbban.Nekem 6 éve van,komolyabb bajom még nem volt hála(ne is legyen)

Olajcsere 15.000km-enként 10W-40 es motorolajjal,de ne a legolcsóbbat tedd bele.Én a Total-Qwarc-ot használom,ez jó olaj,ezt ajánlom,árban közép kategóriás.Olajszűrő: Bosch,Mann,Fiaam.

Ezeket a dolgokat nem,de azt hogy Audi,meg BMW,meg ilyeneket tudnak írni mások,ennél többet nem,mert csak ennyit is értenek hozzá!Ezekre ne hallgass,mert könnyen a gatyád rámegy ezek javítására,ami nekik lehet nem számít,neked viszont igen.

2013. febr. 2. 08:26
 13/13 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a válaszokat!

Természetesen ment a zöld mindenkinek :)

Várok még további hozzászolásokat, informáciokat ki melyik autot tartja a leggazdaságosabbnak.

2013. febr. 2. 11:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!