Melyik a leggazdaságosabb auto?
Még a 11-es vagyok.
A Felíciákból az 1.3-as(sima karburátoros) vagy 1,3MPI-s(injektoros) a legjobb választás,ugyanis ezek vezérműláncosak,ami előnyösebb a vezérműszíjasokkal szemben,mert nem kell 40-50ezer km-enként vezérműszíjat és vízpumpát cserélni drága pénzekért,hanem ez elmegy vagy 200.000km-t egy lánccal akár és a lánc sem drága hozzá.És nem kell vízpumpát sem cserélni,hacsak az tönkre nem megy.
Nem egy erőbajnok a maga 68 lóerejével,de az előnyeivel ezt ellensúlyozza.Na de azért nem is lusta!Ami drága lehet hozzá: Lambda szonda,injektor, motorvezérlő elektronika,elektromos ac,de ezekből már tudsz bontottat is venni olcsóbban.Nekem 6 éve van,komolyabb bajom még nem volt hála(ne is legyen)
Olajcsere 15.000km-enként 10W-40 es motorolajjal,de ne a legolcsóbbat tedd bele.Én a Total-Qwarc-ot használom,ez jó olaj,ezt ajánlom,árban közép kategóriás.Olajszűrő: Bosch,Mann,Fiaam.
Ezeket a dolgokat nem,de azt hogy Audi,meg BMW,meg ilyeneket tudnak írni mások,ennél többet nem,mert csak ennyit is értenek hozzá!Ezekre ne hallgass,mert könnyen a gatyád rámegy ezek javítására,ami nekik lehet nem számít,neked viszont igen.
Köszönöm szépen a válaszokat!
Természetesen ment a zöld mindenkinek :)
Várok még további hozzászolásokat, informáciokat ki melyik autot tartja a leggazdaságosabbnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!