Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Milyen ezz az izzó szerintetek...

Milyen ezz az izzó szerintetek, illetve nem tehet kár az automban?

Figyelt kérdés

Üdv

nem rég vettem a kocsimba /Opel F Astra 94 évjaratuba/ 2db iylen izzót ?

Szerintetek menyire megbizható?

[link]

Illetve halotam rémhireket a vásárlás követöen hogy ki is éget a kocsim az ilyen izoktol .

Ez igaz vagy ha igen mit leeht ellene teni ?

A válaszotokat elöre is köszönöm

2013. jan. 30. 11:28
 1/9 anonim ***** válasza:
Elméletileg a 90/100as izzó nem is használható szabályosan, nagyobb a hőtermelése és megolvaszthatja a műanyag foncsort, a lámpa vezetékei a gyárilag méretezett áramerősség majdnem dupláját kénytelenek elviselni. Gyakorlatban meg tettem ilyet F Astrába, B3 Passatba, Mitsubishi Lancerba, Suzuki GSXR 400 ba és mindegyikbe jól világított, nem olvadt meg semmi. (tehát valós nagyobb watt számú izzó volt ,nem az amikor ráírják, hogy +x % fényerő vagy 100w-osnak megfelelő fényerő, hanem valós 90W/100W.
2013. jan. 30. 11:40
 2/9 szántóvető ***** válasza:
nem tudom elképzelni hogy a kocsi kiégjen,zárlat esetén kiég a bizti :)
2013. jan. 30. 11:42
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Kiégni nem fog tőle az autó, ezt csak az "ismerősöm haverjának a kollégája hallotta valakitől" kategóriájú rémhírterjesztőktől hallhattad. Viszont a tükör, a foglalat, a kapcsolók és vezetékek nagyobb hőterhelést kapnak, mint amire kitalálták őket. Ez azzal jár, hogy gyorsabban fognak elhasználódni: leginkább a tükrön és az üvegen láthatóak majd a nyomok. A tükör hamarabb mattul be, az üveg pedig - szerencsétlen esetben - elrepedhet, ha tócsába hajtasz és felverődik a víz. Az izzó által produkált nagyobb hő ugyanis leginkább ezeket veszi igénybe. A többi elektromos alkatrész csak a nagyobb elektromos teljesítmény miatti többlethőből kap, azok jobban bírják az ilyet.
2013. jan. 30. 11:54
 4/9 anonim ***** válasza:
Nekem a biztosítékpanelem égett szét az ehhez hasonló égőktől.
2013. jan. 30. 12:06
 5/9 A kérdező kommentje:
ahham köszönöm mindekinek a komenetjét ! még várok tapasztalotak ez ügy kapcsán !
2013. jan. 30. 12:18
 6/9 pagan ***** válasza:
gyárilag előírt erősségűt rakj bele mert több károd lesz belőle hosszútávon mint haszon
2013. jan. 30. 12:44
 7/9 anonim ***** válasza:

Sajnos tönkre megy a foncsor és még esetleg más is, kábelek ,relé stb 100W az 8.5A minden a FELÉRE van méretezve!A fényerő soha nem lesz arányos az áramfelvétellel, hiszen egy izzószálas lámpa esetében a működési hatásfok 30% alatt van. A halogén esetében a befektetett energia 70%-a HŐ formájában távozik... Ettől a többlet hőtől olvad el a műanyagfoncsorod mint a fagyi, ha

a javasoltnál nagyobb teljesítményű halogén izzót használsz. (a hatalmas áramfelvételtől pedig szét is tud égni a kormánykapcsolód ha nincs lerelézve, márpedig a legtöbb autóban gyárilag nincs!) Nem fogok képletekkel dobálózni, maradjunk a sima mértékegységeknél.

55W / 12V izzó = 4,6A áramfelvétel.

100W / 12V izzó = 8,3A áramfelvétel

Képzeld, mit él át a kormánykapcsolód, amikor közel 17A (2x 8,3) folyik át rajta egy-egy refizésnél. Ez egy fali vezetéknek is sok.

Arról nem beszélve, hogy a generátorod is fölöslegesen terheled.

2013. jan. 30. 14:27
 8/9 szántóvető ***** válasza:
megjegyzem hogy öreg Audinál pont így jártam.100/90-es izzót beletettem(nem xenon)és a világításkapcsoló kar tönkrement.összeolvadt belül és nem tudtam lekapcsolni a lámpát.Relézés lett a vége.
2013. jan. 30. 15:01
 9/9 A kérdező kommentje:
Miylen izzót ajánlotok ami tökéletes lene bele? ami jó és nem tesz kárt benne ? :)
2013. jan. 30. 18:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!