Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Miért van fordítva a Tűzoltósá...

Miért van fordítva a Tűzoltóság, Ambulancia, Rendőrség felirat?

Figyelt kérdés
1-2 autó olvashatóan van felmatricázva 1-2 meg vissza fele , miért ?
2013. jan. 28. 21:58
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Tükörből olvasható legyen.
2013. jan. 28. 22:01
 2/8 anonim ***** válasza:
13%
Mert bénán tették rá, mivel annyi eszük van.
2013. jan. 28. 22:06
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

Az autó elején található felirat elméletileg tükrözött kellene, hogy legyen. Szemből ugyanis kétféle autós látja a feliratot: a szembejövő és az, aki a kérdéses mentőautó (vagy egyéb) előtt halad. A szembejövő látja a villogót, lehúzódik, ezzel nincs baj, az egy irányba haladó viszont csak a tükörből látja a mögötte jövőt. Lehet, hogy hall szirénát, de nem látja a villogót a tükörben (nem valami nagy a látószög), nézelődik, kit is kellene elengednie. A tükrözött felirat viszont a visszapillantóban olvashatóvá válik, látja a sofőr, hogy a belső tükrét egy bazi nagy "RENDŐRSÉG" vagy más felirat tölti meg és lehúzódik.

De ez már nem általánosan használható trükk: újabban elég nagy a tükrök látószöge ahhoz, hogy ne kelljen ilyen varázslat, aki meg menthetetlenül bamba (olyan is van bőven), azon az olvasható szöveg sem segít. Ezért újabban már nem mindig erőlködnek a tükrözött szöveggel.

2013. jan. 28. 22:35
 4/8 anonim válasza:
48%
Azért, hogy amikor vezetsz és szirénázást hallasz, hátranézel a tükörben, és el tudod olvasni a feliratot...Mentőnek, tűzoltónak lehúzódsz jobb esetben, a zsarut meg hagyod sz*rozni...:D
2013. jan. 28. 22:39
 5/8 A kérdező kommentje:
van benne valami amit írtok , de am én életembe nem olvastam el a tükörből, hogy mi van ráírva általában mindegyiket fel lehet ismerni ,ha a tükörbe nézel tűzoltó (nagy és piros ) rendőr (fehér + kék ) mentő az meg kisbusz ( fehér + narancssárga csík ) Minek olvasgatni szerintem mindenki felismeri, hogy mi jön mögötte
2013. jan. 28. 22:50
 6/8 anonim ***** válasza:
Drága, Magyarországon sajnos mindent többszörösen hülyebiztosra kell csinálni.
2013. jan. 28. 22:58
 7/8 anonim ***** válasza:

Egyetértek az 5-ös válaszolóval. A feliratot úgy is felismerem, ha a tükörben fordítva van, mert nem vagyok akkora gyp! Másrészt a csíkozásról, matricázásról is messziről felismerhetők ezek a járművek.

Nem értem, hogy miért kell fordítva matricázni.

A 6-os hozzászólásához csak annyit, hogy nem, nem a magyaroknak van szüksége arra, hogy szájbarágós és lebutított legyen minden. Uniós és egyéb, nyugatról jövő szabályozások kényszerítik ránk a dedós szintet.

Pl.: Nekem egyértelmű, hogy macskát nem szárítok mikróban. Az is egyértelmű, hogy a vasaló csatlakozóját be kell dugni az aljzatba, hogy működjön. Egy távirányítós autóba és távirányítójába elemet kell tenni, hogy működjön. Ha hiszed ha nem, ezt sok nyugati nem tudja, le kell írni nekik!!! Ha nem személyesen tapasztaltam volna (konkrétan németekkel), nem hiszem el! És ezt a szintet képviselik a hülye szabályozásaikkal, előírásaikkal, amiket be kell tartanunk...

2013. jan. 29. 09:52
 8/8 anonim válasza:
fel lehet ismerni sziréna alapján is ha netán nem látod és a hangot figyeled akkor azt is meg tudod állapítani hogy merről jön
2014. jan. 29. 11:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!