Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Opel astra g 2. 0 16v motorba...

Opel astra g 2. 0 16v motorba milyen tuningot ajánlanátok?

Figyelt kérdés

A mitor nagyon rendben van, most költöttem rá 200.000 ft-ot! Szinte mindent kicseréltek benne újra, amit lehetett! Szeretnék bele valami tuningot, ami megdobná a 136 le-s motorom teljesítményét!

Olyan 165-170 körülire gondoltam, de e fölé semmi féle képpen sem! Ki tudja, hogy vajon lesz-e még luxusadó!:)

Szóval, valami olyan tuningot szeretnék, ami a 7,3 le-es fogyasztásomat nem tolja 8 fölé! Egy chip tuning mindenféleképpen, hiszen az a fogyasztást is csökkenti!! Ti még mit csinálnátok vele? 150.000 a határ, de nem lenne muszáj mindet elkölteni!:D

Köszi!

2013. jan. 27. 20:37
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
Ja. Már kb 6éve el lett adva, de soha nem származott hátrányom a tuningból, csak egyszer, de akkor is csak az elsőablakok fóliája miatt:) De azóta nem tudom, hogy mennyire pályáznak az ilyenekre.
2013. jan. 27. 21:47
 12/19 anonim ***** válasza:

Egyébként sajnáltam eladni, ha úgy áltam volna anyagilag megtartottam volna. (első gép)

Ezt láttad már egyébként?:)

http://www.youtube.com/watch?v=AxInlHSj6dg

2013. jan. 27. 21:58
 13/19 A kérdező kommentje:
Igen, láttam már:D ilyet azért nem szeretnék építeni:) a gatyámat is rákölteném! Ha úgy adja az élet, esetleg majd évek múlva:)
2013. jan. 27. 22:05
 14/19 anonim ***** válasza:

Luxusadónak mi köze van egy faragott motorhoz? Semmi.. Másrész 170le-t nem olyan egyszerü kihozni belőle, főleg nem 150ezerből és nem ugy hogy 8liternél többet ne fogyasszon. Ha erősebb lesz a kocsi többet is fog enni.

Sajna ezt az eco motort annyira nem lehet tuningolni.

Irass hozzá egy chipet, és hagyd az egészet, ez a tuningolás neharagudj de nem neked való.

2013. jan. 27. 22:06
 15/19 anonim ***** válasza:

Nekem már az sem világos, hogy lehet erre a motorra ennyit költeni? Ennek már igen véres lehetett a torka.

A Luxusadós dolgot én sem vágom, ugyanis egy chiptuning után nem fogsz elmenni teljesítményt méretni, majd az igazolással az okmányirodába, hogy neked chippelt motorod van...

Chippel meg kipufogóval alap szinten sok mindenre nem mész, szívónál nagyon max 10%. Pówer csak + üzemanyagból lesz, ahhoz meg plusz levegő is kéne, az meg pont nincs. Szerintem +10-12 lóerőért felesleges beleölni ennyi pénzt.

Az meg hogy tuning legyen, de ne egyen többet +17-20% teljesítménynövekedéshez minimum +15-20% kaja kell, az átlagodat simán 8 fölé dobja.

Ha meg nekiállsz egyedi leömlőket gyártatni, meg új vezérlést stb akkor meg főleg - és a keretbe sem fér majd bele.

2013. jan. 28. 05:34
 16/19 anonim ***** válasza:

nemjó valami....

egyrészt, láttam már írta más is: nem fizetsz teljesítményadót, hiszen a forgalimdban továbbra is 100 KW fog szerepelni.

Másrészt, egy chiptuninggal, és normális sportkipufógórendszerrel, (amibe benne foglaltatik a leömlőktől kezdve minden cserééje) elérhetsz kb 150 lóerőt maximum, és kiis merült a 150 ezer forintos keret, de inkább 200 ezerbe van ez így... Minden további hozzányúlás már komoly anyagi vonzattal jár, a fogyasztás pedig rohamosan nőni fog..., ergo ezt a 170 lóerőt szerintem elfelejtheted...

megjegyzés: a "chiptuning" nem feltétlen csökkenti a fogyaztást, ahhoz elég sokminden kell, és azt a vezetéási szokásodnak megfelelően, egy a motor paramétereinek is megfelelő fordulatszámtartományra lövik be, figyelembe véve az itteni éghajlat jellemzőit, üzemanyagminőséget, ez a motoroiptimalizálás, de akkor meg erre kell hogy játsz, a kevesebb fogyasztást, és a nagy teljesítmény együtt megintcsak verdd ki a fejedből...

2013. jan. 28. 16:17
 17/19 gkol1 ***** válasza:
A kérdező állom világban él +++teljesítmény a fogyasztás növekedése nélkül egy kis csip kipufogó rendszer ez kb.35-45 le. de ez kocsitól függ szerintem ha 170 Le. el akarod éri akkor bizony többet fog zabálni ennyi.
2013. febr. 3. 12:17
 18/19 anonim ***** válasza:

"gy kis csip kipufogó rendszer ez kb.35-45 le. "

Azért megnézném, hogy egy kis csippel meg egy kis kipufogóval, hogy lehet +45 lovat kihozni egy 136 lovas Astrából. Azért az már 30+ %-os teljesítmény növekedés lenne.

2013. febr. 3. 17:50
 19/19 anonim ***** válasza:
15, nagyon max 20 LE plusz a chiptuning+egy komoly rendszer, de az a plafon...
2013. febr. 3. 20:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!