Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mennyire valós a gyártók...

Mennyire valós a gyártók által megadott fogyasztás autóknál? Mik a tapasztalatitok? Kb mennyivel eszik többet/kevesebbet?

Figyelt kérdés
2013. jan. 25. 19:07
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
Minden adathoz adj 1 litert, aztán nagyjából megkapod a valóságot.
2013. jan. 25. 19:10
 2/12 anonim ***** válasza:
100%

van az 1.5-2l is :-)

Sose igaz amit a reklámban látsz XD

2013. jan. 25. 19:14
 3/12 anonim ***** válasza:
100%

Gyártói adatra nyugodtan rászámolhatsz 2litert .

Nem tudom , hogy ők hogyan tesztelik de én még egyszer se találkoztam olyannal ahol valóban annyit evett volna az autó .

2013. jan. 25. 19:17
 4/12 anonim ***** válasza:
100%

A hivatalos fogyasztásmérés úgy történik hogy beállítják egy zárt garázsba futópadra. Aztán mérnek.

Azt meg szerintem bőven ki lehet találni(ha legalább bicajon ültél már életedben) hogy ha te használni akarod akkor ott még hozzájön a légellenállás is.

Meg igazából minden körülmény más mint a futópadon...

Szóval konkrétan csak arra jó hogy legyen valami. Ennyi erővel be is tippelhetnék, csak ugye valami irreális dologgal le kell tesztelni hogy minél kisebb értéket írhassanak a katalógusba a könnyebb eladhatóság érdekben...

2013. jan. 25. 19:20
 5/12 anonim ***** válasza:

néhány konkrét példa (najó mondjuk nem egy hiteles forrás, de hirtelen ezt találtam):

[link]

2013. jan. 25. 19:24
 6/12 anonim ***** válasza:
Nekem eddig minden autóm megvolt a gyárihoz képest 1 literen belül. Viszonylag haladósan közlekedem.
2013. jan. 25. 19:39
 7/12 Zsolt75 ***** válasza:

Ahogy előttem már írták: laboratóriumi körülmények közt mérik. Se ellenszél se emelkedő se gödör se semmi.

Így kijön egy olyan eredmény ami jól mutat a statisztikába , de a valóságban nem létezik

2013. jan. 25. 19:42
 8/12 anonim ***** válasza:
Szűk családi körben lévő 3 kocsival kevesebb átlagfogyasztást megyek mint a gyári adat szerint.
2013. jan. 25. 19:48
 9/12 anonim ***** válasza:
100%

Az enyémre ezt találtam " gyárinak":

16.3/8.4/11.3 l/100km urban/extra-urban/combined

Nagyjából hozza. Tojással a pedál alatt szerintem még az extra-urban is megvan. Kombináltan nekem több egy picit.

2013. jan. 25. 20:05
 10/12 anonim ***** válasza:
finoman a gázpedált simogatva a fordulatszámmérőt figyelve a fékpedált nem használva lehet és hosszabb távokon nem 2-3 km
2013. jan. 25. 21:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!