Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » A teljesen új (tehát nem...

A teljesen új (tehát nem bontóból származó) alternátoromnak elég erős biciklidinamóra emlékeztető hangja van. Ez a későbbiek folyamán elmúlik, vagy ez már így marad?

Figyelt kérdés

A szerelőm szerint, aki szintén hallotta a próbakörön a hangot, azt mondta, hogy ez az alternátor hangja, hogy "be van gerjedve, tölt". (A szíjat is nézték, nem annak a hangja, magáé az alkatrészé)

Mivel az összes többi autónak, és az előző alternátoromnak sem volt ilyen hangja, ezért ez a hosszabb üzemelés után esetleg megszűnik, vagy ez már így marad?

2013. jan. 24. 18:03
 1/10 anonim ***** válasza:

Hol nevezik alternátornak a generátort? Felvidéki vagy?

Volt már egy-két új autó alattam, de egyikben se volt a generátornak súrlódó hangja! Ha még dinamó lenne, akkor a kommutátoroknak lehetne ilyen hangja, vagy rá lehetne fogni, de generátornál el se tudom képzelni, hacsak nem kötöttek el valamit a reszelők, és nincs túlterhelve!

2013. jan. 24. 18:37
 2/10 anonim ***** válasza:
A generátornak (mifelénk így hívják, de van, ahol alternátor) üzemelés közben nem lehet jellegzetes "dinamóhangja". A biciklidinamó hangja sem az áramfejlesztőből jön: a dörzshajtás zúg rajta rettenetesen. Nagyon valószínű, hogy a generátor valamelyik csapágya nincs már a helyzet magaslatán, csapágycsere után valószínűleg elmúlik a hang.
2013. jan. 24. 18:50
 3/10 anonim ***** válasza:

Nekem is a tippem a csapágy

Amúgy Magyarországon is nevezik a generátort alternátornak,mert a régi smkp-omnak a könyvében is úgy van

:)

2013. jan. 24. 18:57
 4/10 A kérdező kommentje:

Igen, felvidéki vagyok. :)

Minden esetre remélem, hogy túléli a kocsi. :)

Elméletileg az alternátorral direkt alternátor szerelő foglalkozott.

2013. jan. 24. 19:31
 5/10 A kérdező kommentje:

Drága dolog lehet ez a csapágy csere?

Csak, mert már sok pénzt ráköltöttem a kocsira így is. :(

2013. jan. 24. 19:39
 6/10 anonim ***** válasza:

Ha teljesen új, akkor ingyen van a csere, hiszen garanciális!

Vedd le a hajtószíjat, és indítsd be az autót (nyugi 2 perc alatt nem forr fel a víz, nem merül le az akku), ha elmúlik a hang, akkor leállított motornál, forgasd meg kézzel a generátort. Ha hallod a hangot, akkor egyértelműen az a hibás, vidd vissza, cseréld ki!

Ha egy hosszú nyelű csavarhúzó végét a generátorra szorítod, a nyelét meg a füledhez, akkor még a gyenge csapágyhangot is meghallod!

2013. jan. 25. 08:29
 7/10 anonim ***** válasza:

Most jutott eszembe: túl feszes ékszíj esetén is lehet hasonló hang.

Ja, és még valami: kopott ékszíj-új szíjtárcsa kombó is okozhatja!

2013. jan. 25. 08:32
 8/10 A kérdező kommentje:

Nagyon szépen köszi! :)

Viszem is majd vissza akkor! :)

2013. jan. 25. 11:36
 9/10 anonim ***** válasza:
De előbb próbáld ki, hogy tényleg az adja-e a hangot!
2013. jan. 25. 17:47
 10/10 A kérdező kommentje:
Annyira nem konyítok az autókhoz. Így kénytelen vagyok rábízni magam a szerelők szakértelmére. :)
2013. jan. 25. 20:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!