Megkezdtem egy üveg meggybefőttet, amit nyáron tettem el. Elég erős, kicsit szénsavra emlékeztető íze volt a levének. Lehetett a nátrium-benzoát-tól?
Figyelt kérdés
2009. szept. 19. 14:05
1/7 anonim 



válasza:





Az azt jelenti, hogy felforrt = nem jó.
3/7 A kérdező kommentje:
Mitő lehet?Tudnátok segíteni?
2009. szept. 19. 14:09
4/7 A kérdező kommentje:
Lehet bajom, ha megittam az üveg tartalmát?
2009. szept. 19. 14:15
5/7 anonim 



válasza:





Bajod nem lehet. De nézd meg a többit is, lehet, hogy mindegyik romlott, mert pl. nem dunsztoltad ki eléggé.
(Egyébként a nátrium bentoát eléggé allergén, a befőttbe nem kell semmi tartósító, elég, ha jól kidunsztolod)
6/7 anonim 



válasza:





Különösebb bajod nem lesz tőle, max. ha kényes a gyomrod, egy kis hasmenés.
Több oka is lehet: valahol nem mostad teljes tisztára az üveget,
a legnagyobb odafigyelés ellenére is belekerülhetett rossz (rothadásnak indult) meggy,
nem tartottad be a dunsztolás szabályait maradéktalanul,
túlságosan kevés tartósítót használtál és így tovább...
De még az is előfordult velem, hogy lakótelepi lakásba költözve és hiába próbálkoztam az eltevéssel:(
7/7 anonim 



válasza:





Meggybornak még jó lesz. nem romlott, csak befőttnek. Alkoholnak, ecetnek megfelel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!