Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Egy kétütemű Trabant 601...

Egy kétütemű Trabant 601 mennyi ideig bír maximális sebességgel haladni?

Figyelt kérdés
Különösebb károsodás nélkül.

2013. jan. 21. 06:46
1 2
 11/13 Bajer ***** válasza:
100%
Ha a STIHL gépeket vesszük alapul akkor ha STIHL olajat kap a Trabant, megközelítőleg ugyanannyi ideig bírja mint a kisgépek. Ez olyan spéci és drága olaj, hogy full gázon mehet a kisgép amíg ki nem fogy a benzin és kb. 6 év (fűkaszánál 6 szezon) full gázos használat múlva kell motort cserélni mert gyengül a kompresszió. A Trabant használati utasításban szereplő negyed óra biztos a régi és gyatra Arol 2T olajnak köszönhető.
2014. ápr. 3. 17:04
 12/13 anonim ***** válasza:

Szerintem van minőségbeli eltérés azért a régi trabant és egy új stihl gép közt :D

Persze ha mai anyagokkal lenne újragyártva, pár dolog pedig jobban átgondolva benne, akkor simán kibírnának kétszer ennyit.

De szerintem a legtöbb ember aki ilyen motort felújít, az akkori felújítási előírásokat követi, amivel a gyári értékeket fogja hozni a motor, semmi többet.

Persze értelemszerűen befolyásolja az olaj minősége is az élettartamot, de nem hiszem hogy egy régi elavult anyagból készült elavult motor emiatt sokkal többre lenne képes...

2014. ápr. 3. 17:25
 13/13 Napkiraly ***** válasza:
Így van, más hűtés,más anyagok. Egyszer kipróbáltam meddig bírja a polski fiat 126 a végsebességet, 40 km után lett hengerfejes
2014. ápr. 3. 20:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!