'Vizsgadrukk' ellen valami hatásos módszer?
Ha bizonytalan vagy, hogy sikerülne-e, vegyél még pár gyakorlóórát. Nem érdemes vizsgázni amíg nem érzed ténylegesen biztonságosnak a közlekedést.
Az iskolával ellentétben itt egy véletlenül sikeres vizsga katasztrófához vezethet. Nagyon sokan természetesnek nézik a jogosítvány megszerzését és lenézik a közlekedést. Azt elfelejtik, hogy egy tonna feletti tömeget terelgetnek 50-90 km/h sebességgel...
Hoppá, ez kicsit off volt, de a lényeg: ha bizonytalan vagy, gyakoroljál még. Nem fog ártani (csak a pénztárcádnak).
Ezek után viszont már nem izgulhatsz vizsgán, mivel ez nem számonkérés, hanem ellenőrzés. Végig Te csinálod amit akarsz, az oktatód meg csak mondja mégis merre kéne menni. Ezt egyébként nem is kell követni, eltérhetsz a vizsga útvonalától, ha valami nem tetszik, csak hibapontot kapsz érte. Tehát: szép nyugodt tempóban kocsikázol egy ideig és meg is vagy. Közben elbeszélgethetsz a vizsgabiztossal, ha jó fej :)
Elsőnek üzenem én egy olyat se használtam el és zsebembe van a jogsi... Na most kettőnk közül ki tűnik a pancserabbnak? Biztos jó lehet a tudat hogy kenőpénzért lett jogsid.
Amúgy a kérdésre meg az a válaszom hogy vizsgadrukkra mit kell tenni hogy enni inni finomakat és levezetni azt a pár utcát. Aztán türelmesnek lenni figyelni a tükröket megpróbálni nem rángatni az autót. Ha ezeket betartod akkor nemigazán húznak meg. Meg nem szabadidegeskedni mert ha megbux mehetsz újra és nem lesz belepecsételve a bizonyítványodba se a jogsidba hogy buktál.
Én két hete vizsgáztam. Egész idő alatt jól vezettem, 30. óránál mentem a vizsgára. De a vizsga előtti 2 órában rosszul vezettem, sok hibával, így hát eléggé izgultam.
Nekem az segített, hogy megpróbáltam elképzelni az egészet úgy, mintha egy átlagos nap lenne. Nem könnyű elmagyarázni...
Szóval úgy fogtam fel, mintha lenne jogsim, és csak simán valamiért mennem kéne a városba valahova, közben beparkolni pár helyre. A vizsgabiztos, meg az oktató csak utasok voltak :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!