A benzines autók tulajdonosai miért hazudnak mindig a fogyasztást illetően?
Akárhányszor felmerül a fogyasztás kérdés, jellemzően a dízelesek elmondják a valóságot, míg a benzines tulajdonosok hazudnak egy adatot, ami jellemzően alig pár decivel több, mint amit a dízeles mondott hasonló autóra. Miért jó ez? Saját magukat akarják nyugtatni ezzel, vagy mások előtt akarnak felvágni? Nem kell hozzá nagy észnek lenni, hogy rájöjjünk: Nem fog az 1.4-es Astra 4,9 litert enni. Amikor megvette a benzinesét, tisztában volt annak paramétereivel, teljesen fölösleges kamuzni róla.
Szóval miért jó ez nekik?
Az én BMW-m 2.0 benzines (6 hengeres , 24 szelepes) városba 9-10et eszik ,autópályán 6-ot.. persze ha fogyasztásra megyek.
Ha viszket a talpam akkor egekig nő a fogyasztás..
14-18 köztit bezabálja.
Autópályán 6-ot...na ja: 90-el egy kamion szélárnyékában.
Én mindig annyit mondok, amennyi az átlagos. Ehhez képest az emberek jellemzően a legkisebb adatot mondják, ami eddig előfordult. A nagy benzines tulajok a kedvenceim: Egy adatot ismernek: "pályán 140-el 9 litert eszik, és a haver 1.2-es Corsája is megeszik 140-el ennyit." Más kérdés, hogy városban 15...
Attól , hogy benzines egy autó nem azt jelenti ,hogy feltétlenül többet kell egyen mint egy diesel.
Annyit eszik az enyém autópályán ha fogyasztásra megyek.
Nem azért írtam, hogy hazudjak , hanem azért mert ténylegesen ennyi.
dízelnél is ugyanúgy változik a fogyasztás...városban többet eszik,országúton 90 nél meg kevesebbet...ennyi
Nem értem mit nem lehet ezen érteni,nem csak a kocsitól függ,hanem a pilótától is -.- 1.2 es corsa valakinél tojáslábbal megeszik 5.5 -t attól még másnál bekenheti a 7-8 at.
B vectrám van 1.7 td motor. Most ebben a 0 fok környéki időben városban 6.7-et fogyaszt. Az nem olyan rossz. Városon kívül kb 90-el lemegy a fogyasztás 5 liter környékére, vagy egy kicsit az alá.
Én a dieselesek táborát erősítem, de a diesel inkább a városba fogyaszt jelentősen kevesebbet. A kedves kérdező nem hitt az egyik benzines válaszolónak. Itt a kérdező reagálása egy válaszra: "Autópályán 6-ot...na ja: 90-el egy kamion szélárnyékában"
Elárulom, hogy a B vetra gyári adata szerint az isuzu motoros diesel a legjobb fogyasztású, főleg városban. 90-es tempónál már jobban összefolynak a különbségek. pl. az 1.6-es benzinmotor 90-nél gyári adat szerint még az én dieselemnél is 1-2 dl-el kevesebbet eszik. Persze városban már 2-3 literrel többet bever.
Ezek az adatok a gyári szervízkönyvből valók, amiket egy kis munkával akár be is tudok linkelni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!