Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » A benzines autók tulajdonosai...

A benzines autók tulajdonosai miért hazudnak mindig a fogyasztást illetően?

Figyelt kérdés

Akárhányszor felmerül a fogyasztás kérdés, jellemzően a dízelesek elmondják a valóságot, míg a benzines tulajdonosok hazudnak egy adatot, ami jellemzően alig pár decivel több, mint amit a dízeles mondott hasonló autóra. Miért jó ez? Saját magukat akarják nyugtatni ezzel, vagy mások előtt akarnak felvágni? Nem kell hozzá nagy észnek lenni, hogy rájöjjünk: Nem fog az 1.4-es Astra 4,9 litert enni. Amikor megvette a benzinesét, tisztában volt annak paramétereivel, teljesen fölösleges kamuzni róla.

Szóval miért jó ez nekik?

2013. jan. 20. 12:41
1 2 3 4
 1/32 anonim ***** válasza:
80%
Nem tudom, nekem mindig benzines autóim voltak de soha nem kamuztam róla, volt egy 1.6-os Asconám 10 litert evett városban, a mostani kocsim "csak" 9 litert eszik, minek szépítsem, viszont ment is. Amúgy sok diesel autó tulajdonos ismerősöm kamuzott össze-vissza, hogy milyen keveset evett a kocsija. 1900-2000 ccm-es turbódízel kocsik 5 literrel elmentek szerintük akárhogy rúgták neki.
2013. jan. 20. 12:47
 2/32 anonim ***** válasza:

Én nem hazudtam róla még soha. Volt Dacia 1310, az beverte a 10 litert.

Volt 1.3 Swift, ezt hosszútávon le lehetett vinni 4.5 literig. De úgy átlagban 5-6 liter között kajált.

Renault Megane 1.4 16V: átlagban 6.5 liter 100 kilóméterre.

2013. jan. 20. 12:52
 3/32 anonim ***** válasza:
68%
Én is 1. válaszolóval értek egyet. Jönnek a nagy dízelekkel és kamuznak, hogy 5 litert eszik.
2013. jan. 20. 13:03
 4/32 anonim ***** válasza:
57%
Mindenki kamuzik, de az összes magyar veri magát, a ki tud nagyobbat mondani elven. Röhejesek pl amikor a Swiftes azt mondja 4 litert eszik a kocsija. Az ötvenes kismotorom 3,5-öt zabál... (Mondjuk jobban is megy. Ja, ne vegyétek magatokra, bírom a suzuki swiftet, jó kis motyó, csak ez a példa volt a tarsolyomban.:) )
2013. jan. 20. 13:06
 5/32 anonim ***** válasza:
14%
Azért, mert egyértelműen jobb a dizel, meg jóval kevesebbet is fogyaszt. Például baráti körökben hogy jön az ki, ha valakinek a 100 lovas (nem tudom pontosan hány lovas) 1.6-os Astrája megissza a 10 litert mondjuk 150 km/h-nél, mig a másik csávónak a 2.5-ös 180 lovas TDI fogyaszt ennyit, sőt, lehet kevesebbet, ráadásul sokkal jobban megy.
2013. jan. 20. 13:10
 6/32 anonim ***** válasza:
44%

Ez ahoz megy, hogy szinte mindenki védi azt a márkát amit ö is használ mindegy,hogy mennyit költött rá akkor is az a legjobb. Évek óta látogatom ezt a topicot de állandóan megy a kamuzás fogyasztást illetően. 2.0 benzines bmw 7.5-öt eszi mert nem kell annyira pörgetni...szánalmas. Csak sokan nincsenek tisztába azzal, hogy ha alacsony fordulatszám tartományban használjuk az autót akkor többet eszik mint normál fordulaton használva. Arról nem is beszélve, hogy rángat össze vissza az autó majd kiesik belőle a motor. Ja meg a másik. Itt mindenkinek annyit eszik az autója 20 évesen mint új korában. Nevetséges.

De a legjobban azon szórakozok mikor azt írják, hogy egy csavarhúzóval úgy beállították a lada karbiját, hogy 8litert eszik közben a gyári fogyasztás 9.8 és még a teljesítmény se csökkent. Nem is értem, hogy akkor a mérnökök mit csináltak annak idején elég lett volna szólni 1-2 magyar szakinak.

2013. jan. 20. 13:31
 7/32 anonim ***** válasza:

Elképzelhető,hogy az új Astra fogyasztását megállítja valaki 5 Literben!ez 90-es tempora igaz,városban vagy netán előzgetve,pörgetve a motort persze,hogy megeszik 7-8 Litert.Nem mindegy,hogy kinek milyen nehéz a lába!

Szal a 4.9 Liter nem feltétlen kamu!

2013. jan. 20. 14:34
 8/32 anonim ***** válasza:

Ha engemet kérdeznek akkor mindig az átlagot mondom 1.4-es benzinmotorral 6.2, de volt már olyan is h 5liter alatt volt és ez nem kamu. Sőt, 2.5 benzinessel is mentem már 7 liter alatti átlagot állandó 90-es tempóval.

Tehát nem feltétlen kamu, csak a legjobb fogyasztásadatokat mondja általában mindenki.

2013. jan. 20. 14:46
 9/32 anonim ***** válasza:
Csak a surmók beszélnek hülyeséget mindkét oldalon. Azokkal meg nem kell foglalkozni.
2013. jan. 20. 14:47
 10/32 anonim ***** válasza:
Engem nem nagyon érdekel..LADA 2107 télen elmegy azzal a 14 literrel és kész xD
2013. jan. 20. 15:17
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!