Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Simson henger. Lecseréljem...

Simson henger. Lecseréljem vagy maradjon?

Figyelt kérdés

vettem egy Simsont (S51)

mivel elég olcsó volt (40 000Ft) gondoltam átnézem kicsit, hogy nem-e csak a festés, ill. a horpadások miatt volt ennyi. Amikor lehúztam a hengert, elég érdekes dolgokat tapasztaltam. A kipufogónyílás pont ilyen mint a képen: [link]

a beömlő nyílás is magasabb mint a másik hengeremen volt.

A dugattyú is módosítva van. a felömlők mentén mindkét oldalon be van raszelve. a reszelések nem a dugó közepe felé mutatnak hanem a szívóoldal felé. illetve a szívó oldal felöli dugattyúszoknyából ki van reszelve pár mm-er, de a szoknya szélei megvannak hagyva.

Ez így maradhat vagy ez ilyen kókány tuning? Egyébként nem megy rosszul, szerintem egy sima gyári simsont odaverne. De ezek a reszelések nem fogják a dugattyúgyűrűket tönkretenni? Illetve nem lesz másmilyen baja? Jah és a hengerfej se gyárinak néz ki. olyan mintha martak volna ki belőle.

2013. jan. 18. 20:11
 1/5 A kérdező kommentje:
egyébként sima 50cc, 39-es dugattyú van benne tehát, volt már fúrva
2013. jan. 18. 20:16
 2/5 anonim ***** válasza:
a belsejét fotóztad volna inkább le..
2013. jan. 19. 03:04
 3/5 anonim ***** válasza:
köszörülgetve van a nyillás! De nem valami szépen!! Korrigálható a dolog némi kézügyességgel de alapjárathoz közel erőtlenebb bizonytalanabb lesz de végfordulat körül meg erősebb.
2013. jan. 19. 03:08
 4/5 anonim ***** válasza:
ezt hívják kókánytuningnak ahogy írtad!
2013. jan. 19. 13:00
 5/5 A kérdező kommentje:

Na ma délután, egy ismerősömmel utánanéztünk egy kicsit. Ahogy elmondtam neki, hogy mivel másabb mint a gyári, annyit mondott, hogy minituning a neve, majd linkelt egy leírást róla. El jött hozzám, megnézte azt mondta, hogy nincs ezzel semmi baj, annyi, ogy a dugattyún reszeljünk még egykicsit, mert a breszelés nem teljesen tökéletes az egyik oldalon, egy nagyon picit keskenyebb mint a felömlő szélessége, azt megigazítottuk majd összeraktuk.

Mondjuk elgondolkozva azon, hogy jobban megy mint gyárilag, annnyira csak nem lehet kókány. Szóval marad

2013. jan. 19. 21:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!