VW polo ról lenne szó,ugye most nagy a hó a garázsba akartunk bejárni,de nem tudott feljönni a kocsi de észrevettem,hogy csak a jobb oldali kerék kapar,a bal oldali meg se mozdul.ez nem tudom van rá magyarázat,hogy miért?vagy valami nem jó?remélem értitek mire gondolok.
Lehet hogy az megtudott tapadni csak az kevés volt az autó egész súlyának a vonszolásához. Menny ki vele egy parkolóba nyomj egy kövér gázt engedd fel a kuplungot és figyeld meg hogy elkapar az is.
2013. jan. 17. 16:34
2/16 anonim válasza:
Egyszerre mindig csak az egyik első kereket hajtja a motor. Ez a többi autónál is így van. A differenciálmű miatt van, ami nem engedi, hogy egyszerre mindkét kerék hajtott legyen. Az az oka, hogyha kanyarodsz, akkor a külső kerekeknek többet kell pörögni, de ha ugyanazzal a sebességgel pörögne, mint a belső, akkor feszültség lépne fel a kaszniban, ha egyáltalán úgy tudna fordulni az autó.
2013. jan. 17. 16:42
3/16 anonim válasza:
Azért pörgött csak a jobb,mert ott valószínű kevesebb súly került a kerékre,és mindig az a kerék pörög ki amelyiknek könnyebb hajtani. Próbáld ki,hogy a kocsival úgy állj meg,hogy a jobb keréken legyen nagyobb súly,akkor a bal fog kikaparni..
2013. jan. 17. 16:46
4/16 anonim válasza:
Ez a differenciálmű lényege.
Feladata a hajtott oldalak felé a nyomaték átvitele, fordulatszám különbség lehetővé tétele mellett.
"Ha egy járműnek merev hajtott tengelye van, a két hajtott kerék azonos fordulatszámmal forog. Ez azonban csak egyenes haladáskor kívánatos, kanyarodáskor a külső íven futó keréknek nagyobb, a belsőnek kisebb utat kell megtennie mint a jármű középvonalának, tehát különböző fordulatszámmal kell hogy forogjanak"
2013. jan. 17. 17:07
5/16 anonim válasza:
2-es vagyok. Miért szavaztatok le?
(alapból hidegen hagy, de nagyjából a a többiek is ezt írták
)
2013. jan. 17. 17:51
6/16 anonim válasza:
mert erosen felreertheto amit irtal,ha ertenel hozza te is latnad pl:"Egyszerre mindig csak az egyik első kereket hajtja a motor" vagy:"A differenciálmű miatt van, ami nem engedi, hogy egyszerre mindkét kerék hajtott legyen. "
2013. jan. 17. 17:56
7/16 anonim válasza:
Ok.
2013. jan. 17. 17:59
8/16 anonim válasza:
De ne vedd ezt a szivedre,nem a szemelyed ellen iranyul hanem a valasz helyessegere.
2013. jan. 17. 17:59
9/16 anonim válasza:
Én értettem mit írt.
2013. jan. 17. 18:02
10/16 anonim válasza:
Azt hogy mit irt nehezen,azt hogy mit akart irni azt meg a tobbiek is ertettek...
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!