Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Miért ragasszák ki hogy "Baby...

Miért ragasszák ki hogy "Baby on board"?

Figyelt kérdés
Mármint szerintem ez egyrészt rohadtul nem érdekli a ögöttük vezetőt, másrészt meg...ez min változtat? Talán a baba vezet? Vagy túlajdonképpen azt jelenti hogy ne gyere nekem mert itt kinyírsz egy csecsemőt? Dehát alapból nem akar normális ember nekimenni senkinek....ha meg már neki megy akkor úgyse tudja irányítani hogy melyiknek... Most mire jó ez a matrica?
2013. jan. 15. 23:41
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
70%
Talán kicsit figyelemfelkeltő, plusz egy esetleges balesetnél számíthat hogy hova megy oda először a kiérkező mentős.
2013. jan. 15. 23:47
 2/21 anonim ***** válasza:
Kiket köteleztek arra, hogy ragasszák ki túlajdonképpen?
2013. jan. 15. 23:52
 3/21 A kérdező kommentje:
Senkit nem köteleznek...pont ez az....de nem tartom igazságosnak, hogy neki gyereke van akkor őt ellátjuk a másik meg lehet addig megdöglik nem baj, neki nincs matricája :D
2013. jan. 15. 23:54
 4/21 anonim ***** válasza:
100%
Nem így megy, de egy kisgyerek sokkal sérülékenyebb, annyitól amit te simán túlélsz ő életveszélyes állapotba kerül, gondolj bele picit.
2013. jan. 15. 23:58
 5/21 A kérdező kommentje:
jójójó de az utakon semmi szerepe....tök mindegy van-e ott gyerek vagy nem, nekimenni semmiképp nem akarok a másiknak...
2013. jan. 15. 23:59
 6/21 anonim ***** válasza:
77%
Több oka is lehet. Pl egy csecsemővel a hátsőülésen sok ember lasabban vezet... a matricával ezt is közli a többi vezetőnek. Tehát hogy en anyázzanak nem véletlen megy esetleg lasabban. A másik ok amit már írtak. Ha baleset van jó ha tudja a mentős vagy tűzoltó, hogy a kocsiban lennie kell egy csecsemőnek. Amúgy nem értem miért zavar ez téged. Elfér a kocsin.
2013. jan. 15. 23:59
 7/21 A kérdező kommentje:
Nem zavar csak érdekelt mégis mit várnak a matrictól...illetve hogy mégis milyen indíttatásból szerez be valaki egy ilyet? Miért támad benne a vágy hogy Igen nekem kell egy Baby on board matrica
2013. jan. 16. 00:08
 8/21 anonim ***** válasza:

Pont ma gondolkodtam ezen, mert egy olyan matricát láttam, hogy "Vigyázz rám!" Már annyira félreértik a dolgot, hogy már ilyen matricákat is gyártanak. Valljuk be, aki normálisan gondolkodik, egy sima autóra ugyanúgy "vigyáz", mint egy kisbabát szállítóra.

Ez elvileg onnan jön, hogy volt egy baleset, amikor a tűzoltók nem szedték ki a kocsiból a csecsemőt, és meg is halt emiatt. Ha jól emléxem, ez valami angliai dolog volt. Persze az álláspontok különbözőek voltak, de elterjedt aztán ez a matrica pont ezért.

Régen, ha a teherautók vontattak, akkor háromszöget kellett viselniük a kocsi elején. Ma is megmaradt még a háromszög alakú prizma a pótkocsikon a megkülönböztethetőség végett. Ez is egy ilyen jelzés akarhatott lenni a mentő személyzetnek.

2013. jan. 16. 00:15
 9/21 anonim ***** válasza:
62%

Nos Te feleslegesnek látod a matricát,gondolom azért mert nincsen gyereked.

Nos egy ilyen matrica abban is jó hogy ha már egy kínai kancsó nem dudál akkor agyerek nyugodtabban tud aludni a kocsiban,meg talán jobban elnézik azt is ha picit lasabban indul a el a zöld jelésnél lámpánál.

2013. jan. 16. 01:11
 10/21 anonim ***** válasza:
78%

Ha az autód biztonságát akár csak 0.000001%-kal megnöveli, akkor ez egy felbecsülhetetlen értékű találmány.

A biztonság mindenek előtt.

2013. jan. 16. 01:58
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!