Első autónak Lada 2101-2107, vagy Wartburg 1.3?
És miért?
Csak ezek az autók jöhetnek szóba.
Mostani árakkal sem lenne alternatíva, mert a Ladák, amik gázosak régen szerelték bele és büdösek, meg egyszerűen félek a gáztól. Akár fűtés céljából, akár főzés, akár autógáz. Csak benzin, amúgy sem használnám annyit, hogy ne tudjam tankolni.
Amùgy itt falun elég sok embernek van még Ladája. Itt még népszerű autó.
A családunknak 25 éve van Ladája (1983as Lada 2105 1300S)és még sohasem hagyott cserben. 1995 óta van benne gáz, a fogyasztás 8 liter. Jelen pillanatba még mindig olcsóbb Ladát használni mint Pl Renault Megan 1.4 16v Rn-t(tapasztalat). Egyszerű javítani és olcsó az alkatrészek is(persze jól meg kell nézni hogy mit vesz az ember mert sajnos hamisítanak) Télen első indításra indul mínusz 10 fokban is, pedig már 29 éves.
Aki fél a gáztól annak azt tudom mondani hogy egyszer egy gázos Lada kigyulladt (teljesen kiégett) és hallani lehetett, hogy a tartályban rotyog a gáz, de nem robbant fel. Többszörösen túl van biztosítva a tartály (45 bár a próbanyomás és 6-12 az üzemi nyomás) Esetleges gázszivárgás esetén a csövek úgy vannak fordítva a multiszelepnél, hogy egyszerűen a menetszél kifújja a szabad levegőbe. Hirtelen gázvesztéskor egy biztonsági szelep automatikusan lezár. Nem kell félni a gáztól. Az viszont figyelembe kell venni, hogy csak a régebbi autókba érdemes gázt rakatni, mert a modern autók motorvezérlőjét meghűlyíti a gáz és tönkre megy, (nem 10 ezres tétel)
Nekem aztán írhaod, hogy 1x nem robbant fel, attól máskor felrobbanhat. Elég az, hogy szivárog, mint írad is és nem fújja ki a menetszél, mert áll a kocsi. Amíg megtehetem, hogy benzint tankolok, addig nem lesz gázos autóm. De ha nem tehetem meg, akkor inkább a busz és ha fontos a kocsi, elkérem a szüleimét.
Van pár Ladás barátom, ők segítenének választani. A ti Ladátoknak ugye benzinből 8 lier a fogyaszása? Az mondják, hogy gázból öbbe fogyasz, mint benzinből.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!