Mi a véleményetek, opel vectra 1600m3-1800m3 gépkocsiról? Motorikusan, fogyasztása, megbízhatósága érdekelne.
Szia!
Nekem jelenleg egy '98-as 1.6-osom van. Igaz, hogy ez a legkisebb motor néha kevés a másfél tonnához, de azért viszi. Ha pörgeted, ezzel a motorral is lehet "dinamikusan" menni, persze ezt nem nagyon tolerálja fogyasztásban. Sikerült már 6,5l-t is kiautókáznom belőle, de nekem általában nehéz a cipőm az ilyen fogyasztáshoz! :) Ha régebbi autóban gondolkozol, akkor még találhatsz 8 szelepes motorokat is, amik ugyan gyengébbek ~25 lóerővel az 1.6-os esetében, viszont a 8 szelepes motorok jellegéből adódóan jóval alacsonyabb fordulatszámon képesek leadni szinte az összes rendelkezésre álló nyomatékot, tehát nem kell (és nem szabad) szétpörgetni az agyát... Az Opel legjobban sikerült motorja azonban az 1.8 16V, viszont a Vectrákba tudomásom szerint kétfajta ilyen is került, a korábbiak voltak a jobbak, de nagyon kevés 1.8-ast lehet eladót találni, szerintem pont az előbb említett ok miatt.
Általánosságban elmondható, hogy az Opel motorjai nagyon szeretik csipegetni az olajat (aki mást állít, az vagy hazudik, vagy szerencsés), mondom ezt 3 Opel után. Viszont alkatrészügyileg pénztárcabarát minden szempontból, arról nem is beszélve, hogy a legtöbb bontó is tele van nyugatról behozott jó állapotú kocsikkal, mert itt (én Írországban élek) már nincs értéke a 10 évnél idősebb kocsiknak, főleg, ha valami baja is akad (100€-ért vettem a kocsimat, csak mert hengerfejes volt).
Tehát: vegyél Vectrát, ha találsz, akkor 2000 előtti 1.8-ast, és nagy valószínűséggel nem sok bajod lesz vele (persze sok múlik az előző tulaj(ok)on is).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!