Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Az embereket egyáltalán nem...

Az embereket egyáltalán nem érdekli az autójuk biztonsága?

Figyelt kérdés

Nem tudom, ti hogy látjátok, de a biztonság mint tényező alig-alig szokott felmerülni autóvásárláskor.

A nagy kedvencem, amikor teli van a csávó pénzzel, és nem adja el a 2-es Golfját, mert "jó az még". Szerintetek van fogalma róla, hogy egy balesetnél mennyivel nagyobb esélye lenne mondjuk egy 5-ös Golfban? Persze lehet tudom, hogy már megfogalmazódott sokakban a tipikus "ha kamion jön szembe nem tökmindegy, miben ülsz?" Akkor mindegy, de nem csak kamionok jöhetnek szembe.

Én úgy gondolom, az lenne a normális, hogy az anyagi körülményeinkhez képest igyekszünk a lehető legbiztonságosabb autót venni, mert a másvilágon nem sokra megy az ember a pénzzel.

HANGSÚLYOZOM: EZ CSAK AZOKRA VONATKOZIK, AKIKNEK MESSZE JOBBAK AZ ANYAGI LEHETŐSÉGEIK AZ ÖREG LÉGZSÁK ÉS MINDEN MENTES AUTÓJUKHOZ KÉPEST.

2013. jan. 10. 18:53
1 2
 11/16 Agytörzsi Prof. ***** válasza:
Néztem már párat, de mint mondtam, nem ezért veszek autót. De megértem a te nézőpontodat is.
2013. jan. 10. 20:46
 12/16 anonim ***** válasza:

Igazat adok a kérdezőnek mert én már évek óta folyamatosan látogatom ezt a topikot és aki autót akar venni annak nem elsődleges szempontja a biztonság sőt nem is a 2.-3. ... hanem inkább a fogyasztás, kinézet, szervizköltség...(persze vannak kivételek) És mindenki a kis autókat keresi pedig számít az autó mérete is a biztonság szempontjából. Persze sokan azt mondják, hogy minek nagy kocsi csak több súlyadót kell fizetni és parkolni is nehezebb vele(tényleg hatalmas probléma ez) Pedig aki néz híradót az tudja, hogy legtöbbször a vétlen sofőr és utasai sérülnek vagy halnak meg és általában ők utaztak a régebbi-gyengébb minőségű autóban.

Kis városban az ilyen 1-2 golf kategória még el is megy de országútra, autópályára valóban nem ajánlott mert nem számít, hogy ki hogyan tud vezetni ha más hibázik.

2013. jan. 10. 22:03
 13/16 Napkiraly ***** válasza:

te hiszel a töréstesztnek? :DDD Mentél már úgy vizsgázni, hogy tudtad előre a kérdéseket? Na ez az euroncap. Ütköztesd ugyanazt más szögből, véged van.

Én fogyasztásra inkább gyúrnék mostanában,minthogy elköltsem a pénzem üzemanyagra

2013. jan. 10. 23:34
 14/16 anonim ***** válasza:

Szerintem kicsit összetettebb a kérdés. Menjünk először vissza az időben vagy 30 évet. A legnagyobb autó sem volt több 1300 kg-nál. Nem voltak ekkora eltérések sem súlyban, sem méretben az autók között. Így nem fordult elő az az eset, hogy a "Kunhetes Audi" letarolja a Swiftet. Ki voltak egyenlítve az erőviszonyok. És mégis megvoltak az emberek.

Ehhez képest ma: X5, Cayenne, Phaeton... 2-3 tonna.

A mai kis autók kb 2szer nehezebbek, mint a régi hasonló méretűek. Ez a 90-s években kezdődött, mikor elkezdték telenyomni mindenféle elektronikával az autókat.

Csak azt nem értem, minek.

Járműgépész hallgatóként van egy kis rálátásom a dolgokra, de szerintem a biztonságot nem a plusz súly/nagy autó erölteésében kellene keresni. Mert ugye minél nehezebb valami, annál nagyobb a mozgási energiája, és itt jön elő az az eset, hogy X5 vs Swift. De ha az X5 nem lenne telenyomva mindennel, és nem 3 tonna lenne, (és nem 190-nel közlekedne) nem lenne olyan nagy a baj. Nyilván ezt a gyárak kényszerítik az emberekre, mert ilyen autókat gyártanak.

Nem tudom érthető-e, nem a szavak embere vagyok :D

Jó dolgok ezek a kütyük, persze, egy darabig.

És itt bejön a képbe a fogyasztás is. Képzeljétek el, egy mai kis, fogyasztásra optimalizált motor az 1200 kg-os autóban 5 litert fogyaszt. Akkor a 800 kg-os autóban mennyit fogyasztana? Mindjárt nem is lenne olyan drága a tankolás.

A 3. dolog, pedig ezek a fölösleges "luxusok". Van aki nem tud élni elektromos tükör nélkül. Tegye fel mindenki magának a kérdést, milyen gyakran állítja a tükröt?

Meg a sokzónás klímák. Nehogy már mindkét oldalt 20 C legyen, mikor a sofőr 20-t akar, az utas meg 19-t! Tényleg hasznos..

És rengeteg ilyen fölösleges cucc van a mai autókban, ezek többszáz kilót, sok liter benzint, és nagy + mozgási energiát jelentenek, amivel ledarálhatom a szembejövő 2-s golfot.

2013. jan. 11. 00:26
 15/16 anonim ***** válasza:

Általában az első balesetig igen ,tojnak rá.

Én is így voltam...

Inkább egy 6 éves suzuki mint egy 12 éves vw...

2013. jan. 11. 01:02
 16/16 A kérdező kommentje:

"te hiszel a töréstesztnek? "

Nem hiszek neki, de ami a törésteszten jobban szerepel, az biztos, hogy az életben is jobban fog. Tehát nem JÓL, hanem JOBBAN mint a másik, ami összerogyott. Tisztában vagyok vele, hogy nem védhetetlen az sem, de sokkal jobb.

2013. jan. 11. 10:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!