Ha zárlatos egy akkumulátor, attól még indítja a kocsit?
Rá kell mérni a töltőfeszültségre , 14,4 környékén kell lennie, ha 13 alá megy akkor ott is lesz gond, de ez cellazárlatnak néz ki.
Esetleg érdemes kölcsönkérni egy jó akkut, és kipróbálni azzal mit produkál.
Én szerintem egyszerűen az akksija már kipurcant.
Ha leakarod tesztelni a cellazárlatot akkor zárd rövidre az akkut és amelyik pezseg az a cellazárlatos, ja és ha cellazárlatos akkor kisebb a fesz is.
Jó lett volna ha megadott töltés után (+ fél óra) hogy mennyi a fesz.
"Elegem van, hogy 2 naponta ott hagy engem az ovi előtt és már a harmadik akksi van benne ( igaz régi sz@r mindengyik)és mindegyik megadja magát"
Arra nem gondoltál, hogy kellene venni egy újat?...ha régi sz.r mindegyik, akkor nem kell csodálkozni.
...az utolsó bejegyzés szerint új akkut kapott, tehát a tanulság:
...ha kölcsönkapok egy (három) "régi sz@r" akksit, az nem véletlenül van kölcsönadható állapotban :)
Régi kérdés de...
1. Ha nem zselés akkuk voltak egyszerűen kiürült a sav a cellákból újra kellett volna tölteni őket.
2. Ha zselés akku akkor pedig olyan öreg, hogy egyszerűen már nem volt képes elég töltést felvenni/leadni a zárlatos cellák miatt (pl 150Ah helyett csak 50Ah t tudott.) mindenképp csere.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!