Akinek van biztosítása egy autóra, annak már nem is
lehet biztosítása egy másikra?
Lehet akár 20-ra is.
Szerintem a legjobb megoldás ha anyud lesz a tulajdonos te pedig az üzembentartó.
2013. jan. 10. 12:47
Bár ez esetben a biztosítás is a te neved lenne. :(
2013. jan. 10. 12:47
Ja még annyit, hogy azt kalkuláljátok bele, hogy anyud bonus fokozata ( ha van neki ) nem érvényesíthető a másik autóra is.
2013. jan. 10. 12:49
Akármennyi autóra lehet biztosítása egy embernek. Viszont az egy járművel összegyűjtott bónuszfokozatát csak járműcsere esetén viheti át egy másik járműre. Vagyis ha ő B10-ben van, akkor a te autódnál A00-ból indul, nem B10-ből. Csak úgy viheti át a B10-et, ha eladja az autóját és vesz egy másikat. Viszont a te autód biztosításánál is gyűlni fog neki a bónuszfokozat, ott is elérheti majd a B10-et, csak ehhez kell egy kis idő (legalább 10 év). A bónuszfokozat meg különösen fontos abból a szempontból, hogy mennyibe kerül a biztosítás, bár valószínűleg anyukádnak enélkül is kedvezőbb a biztosítási díja, mint neked.
2013. jan. 10. 12:52
Szerintem érdemesebb lenne a saját nevedre íratni a biztosítást. Akkor legalább te gyűjtenéd a bonus fokozatokat. Nálunk pl apum munkásautója az én nevemen van, felesben fizetjük rá a biztosítást (én nem is használom egyáltalán). Így ha majd veszek saját kocsit, apunak visszaajándékozhatom a kocsit, és átvihetem a bonus fokozatomat az immáron tényleg saját autómra.
2013. jan. 10. 13:37
6/10 A kérdező kommentje:
Én 22 éves leszek. Apu 72. Anyu pedig 51 éves. Mindegyikük nevén van 1-1 kocsi. Apumén 1991 óta ugyanaz az autó, anyumén pedig 2008 óta van egy kocsi biztosítása. Mennyi lenne a biztosítás, ha mondjuk apu nevére íratnám az autómat?
(biztos sokan csodálkoznak a korkülönbségeket látván: apu és anyu között van egy kis korkülönbség, mivel apunak a 2.házassága... ráadásul én a 4., vagyis az utolsó gyerek vagyok, ezért vannak idősebb szüleim)
Használd valamelyik biztosítás kalkulátort, így mindhárom esetre tudsz számolni. Én a netrisk.hu oldalt használom évek óta.
Zárójelben csak annyit, hogy nálunk is ugyanaz a felállás: apu 72 anyu 51. Apum második házassága. Apumnak 3 gyereke van.... Tesó??? :)
2013. jan. 11. 13:00
8/10 A kérdező kommentje:
Csak egy furcsa véletlen lehet.:)
Egyébként 2 féltesóm + 1 édestesóm van.
Szerintem egyébként úgy járnék a legjobban, ha apum nevére íratnám a kötelező és a casco biztosítást.
Bár nem reagáltál rá, de még mindig azt javaslom, hogy te fizesd a biztosítást. Mert most, rövid távon jobban jársz apuddal, ez igaz. De hidd el, ahogy lépegetsz előre bónuszfokozatokban, gyorsan csökkenni fog a díj. Gondold meg érdemes-e feladni a jövőbeli tartós előnyt a pillanatnyi könnyebségért:)
2013. jan. 12. 11:13
10/10 A kérdező kommentje:
Bocsi, hogy még nem írtam a tanácsodra semmit. Teljesen igazad van! Csak nálam van egy olyan probléma, hogy az autóra is épphogy csak meglenne a pénzem. Sajnos a biztosításból se tudnám fizetni a drágábbikat. Úgyhogy muszáj az olcsóbb megoldást választanom. Azt meg ki tudja, hogy esetleg 5 év múlva is ez a bónusz rendszer lesz-e még, vagy változtatnak rajta.
Kapcsolódó kérdések: