Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Bele lehet-e szerelni egy...

Bele lehet-e szerelni egy Uaz-ba egy Audi motort?

Figyelt kérdés
Nagyon érdekelne a dolog mert van egy 1996-os Audi 1.9 TDI motorom ami nagyon jó fogyasztással bír és alapból erősebb mint az Uaz motor de nem tudom hogy egyáltalán bele férne-e illetve hogy lehetne a váltó részét meg oldani akinek van tapasztalata ilyenbe legyen olyan kedves és irjon

2013. jan. 9. 20:32
 1/10 A kérdező kommentje:
469-es Uazról van szó
2013. jan. 9. 20:39
 2/10 anonim ***** válasza:

Ahogy itt szokták írni, csak pénz és elhatározás kérdése :)

De ha meg is oldod, közútra akkor se mehetsz vele. Magyarországon ezt a büdös életbe nem papíroznád le...

2013. jan. 9. 21:10
 3/10 A kérdező kommentje:
Láttam használtauton olyan Uaz-t ami át volt alakítva és érvényes magyar forgalmai volt
2013. jan. 9. 21:20
 4/10 anonim ***** válasza:

Lehet, de azt sok-sok évvel ezelőtt csinálhatták ,akkor még lehetett.

Vagy külföldön papíroztatták le, aztán honosították.

De itt mág akkor se lehet mit kezdeni vele ha teljesen gyári egy jármű, csak nincs róla pl régi forgalmi hiánytalan adásvételi lánccal...

2013. jan. 9. 21:31
 5/10 anonim ***** válasza:

Igazság szerint az NKH mindenkit le akar beszélni mindenféle átalakításról - látni kellett volna a műszaki előadó arcát, amikor elmondtam, hogy én pedig elöl tárcsafékes Pannoniát fogok építeni, ha tetszik, ha nem... :D

De hívd fel őket, hátha sikerül valamit kideríteni. Egyébként UAZ-ból és GAZ-ból nagyon sok átalakított van, UAZ-t pl. láttam Golf 2-es 1.6-os dízeljével. :)

Biztosan adnak felvilágosítást a lehetőségeidről és a várható költségekről - hiszen hatóság, a mi befizetéseinkből van a havi jövedelmük. :) Az biztos, hogy ez engedélyköteles átalakítás - meg az is biztos, hogy ez nem okozza a jármű "közlekedésbiztonsági vagy környezetvédelmi jellemzőinek" romlását. Bár ha nagyobb sebességet érsz el, akkor kevésbé alkalmas a fék, stb, stb... Szóval telefonálj a megyei NKH-hoz.

2013. jan. 9. 22:10
 6/10 A kérdező kommentje:
Azért nem szeretnék átalakítótat venni mert nekem adót mind a kettő de így csak a rozsda eszi szét... meg nem a papír munka érdekel fölég hanem inkább menyibe kerülne az átalakítás és menyire lenne nehéz mert konyítok egy kicsit az autókhoz de nem vagyok autószerelő...
2013. jan. 9. 23:08
 7/10 anonim ***** válasza:

Ha nem akarod közúton használni, csak az erdőben csapatni és nincs papírja a kocsinak amin aggódni kellene, akkor hagyd figyelmen kívül amit eddig leírtunk.

Valahogy meg lehet oldani - fel kell mérni a lehetőségeket. Pl. lebontani az UAZ elejét, megmérni hogy be tudná-e fogadni az Audi-szívet, mit kell esetleg áthelyezni. Meg ki kell gondolni az összehozást az UAZ hajtásával természetesen, ami a komolyabb kérdés, mert a blokkot még csak-csak lehet rögzíteni, de a hajtásnak rendesen át kell adódnia. Se az UAZ-t, se az 1.9TDI-t nem ismerem eléggé ahhoz hogy erre válaszoljak innen a számítógép elől. :)

2013. jan. 9. 23:24
 8/10 anonim ***** válasza:
Nagyon kevés az esélye, hogy ez kivitelezhető legyen.
2013. jan. 9. 23:30
 9/10 A kérdező kommentje:
Az én problémám is a váltóval van leginkább mert alapból az Uaz 4 kerék gardán tengelyes mi az Audi élsókerekes két féltengelyes váltóval szóval szerintem lehetetlen meg hagyni az Audi váltóját pontosan én se néztem még meg hogy mik a lehetőségek az Uazal de az audit ismerem ez az ötlet csak ma pattant ki az agyamból
2013. jan. 9. 23:38
 10/10 anonim ***** válasza:
Mi lett végül vele?
2016. jún. 2. 02:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!