Bele lehet-e szerelni egy Uaz-ba egy Audi motort?
Ahogy itt szokták írni, csak pénz és elhatározás kérdése :)
De ha meg is oldod, közútra akkor se mehetsz vele. Magyarországon ezt a büdös életbe nem papíroznád le...
Lehet, de azt sok-sok évvel ezelőtt csinálhatták ,akkor még lehetett.
Vagy külföldön papíroztatták le, aztán honosították.
De itt mág akkor se lehet mit kezdeni vele ha teljesen gyári egy jármű, csak nincs róla pl régi forgalmi hiánytalan adásvételi lánccal...
Igazság szerint az NKH mindenkit le akar beszélni mindenféle átalakításról - látni kellett volna a műszaki előadó arcát, amikor elmondtam, hogy én pedig elöl tárcsafékes Pannoniát fogok építeni, ha tetszik, ha nem... :D
De hívd fel őket, hátha sikerül valamit kideríteni. Egyébként UAZ-ból és GAZ-ból nagyon sok átalakított van, UAZ-t pl. láttam Golf 2-es 1.6-os dízeljével. :)
Biztosan adnak felvilágosítást a lehetőségeidről és a várható költségekről - hiszen hatóság, a mi befizetéseinkből van a havi jövedelmük. :) Az biztos, hogy ez engedélyköteles átalakítás - meg az is biztos, hogy ez nem okozza a jármű "közlekedésbiztonsági vagy környezetvédelmi jellemzőinek" romlását. Bár ha nagyobb sebességet érsz el, akkor kevésbé alkalmas a fék, stb, stb... Szóval telefonálj a megyei NKH-hoz.
Ha nem akarod közúton használni, csak az erdőben csapatni és nincs papírja a kocsinak amin aggódni kellene, akkor hagyd figyelmen kívül amit eddig leírtunk.
Valahogy meg lehet oldani - fel kell mérni a lehetőségeket. Pl. lebontani az UAZ elejét, megmérni hogy be tudná-e fogadni az Audi-szívet, mit kell esetleg áthelyezni. Meg ki kell gondolni az összehozást az UAZ hajtásával természetesen, ami a komolyabb kérdés, mert a blokkot még csak-csak lehet rögzíteni, de a hajtásnak rendesen át kell adódnia. Se az UAZ-t, se az 1.9TDI-t nem ismerem eléggé ahhoz hogy erre válaszoljak innen a számítógép elől. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!