Trabant 1.1 - Menjen vagy maradjon?
Alig fél éve van meg a Trabant 1.1 Limusinom (pár száz km ment bele), esedékes a műszaki vizsga, de most nagyon szívom a fogamat. Két dolog forog az agyamban: 1. gyorsan eladni a szopás minimalizálásával; 2. bízni egy nagyobb fokú megbízhatóságban és fun & use autóként tartani.
Karosszéria "rendben", motor szépen megy, de az elvégzett - elsősorban - futómű felújítás után legszívesebben felgyújtanám az egészet: a balfácán (=én) felismeri hibáját.
Vegyük sorra:
- nem igaz, hogy olcsó az alkatrész, mert csak 4 új silány minőségű lengéscsillapítóra nagyker forrás ellenére egy másik Trabi ára megy el (átírás nélkül persze).
- nem igaz, hogy kapható minden hozzá: kritikus első lengőkar talpassal (ritka, és qrva drága), kommersz féltengely gumiharangot nagykerből nem sikerült beszerezni, csak helyettesítőt.
- típushibák tömkelege (karbi, kuplung, váltó, kiforduló hátsó kerék, hűtőtörés, fékmunkahengerek silánysága, gyújtás).
- nem típushibák előfordulásának réme: a VW blokkon kívül minden bekrepálhat a bajuszkapcsolótól az önindítón át a fékerőelosztóig.
- fogyasztás: 7l a minimum, bár a 12 litert is eltűröm, csak legyen stabil a gép.
- lelkiismeretes szerelő az zsebbenyúlós, de ő sem csinál csodát, magam sajnos nem tudom szerelni.
Amire megvettem a gépet: havonta egyszer-kétszer (!) elmenni valahova a városba, de nagyon ritkán több száz km-t letekerni vele egyszerre utazás formájában. Nem egy nagy igénybevétel, de ezt nyikkanás nélkül tudnia kellene, mert nem a szerelőhöz akarom huzigálni, hanem végezni a dolgom.
Mondhatni nyilvánvaló a leírtak fényében, hogy nekem nem való ez a jármű. Azonban a kevéske autós élettapasztalatom miatt kíváncsi vagyok a Trabisok/exTrabisok véleményére:
Szálljak le a szopórolleről mielőtt az begyorsul, vagy csak túl sötéten látom a közös jövőt ezzel a kocsival???
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!