Menyi büntetést kaphat az illetö aki elütött engem kocsival?
"1. A gyalogosok elsőbbsége a kanyarodó járművekkel szemben, illetve a zebrán
A kanyarodó járműveknek elsőbbséget kell adniuk azoknak a gyalogosoknak (valamint kerékpárúton vagy gyalogos- és kerékpárúton haladó bicikliseknek), akik keresztezik az utat, amire éppen kanyarodik a jármű. Így tehát az ábrán látható helyzetben a jobbra kanyarodó autónak elsőbbséget kell adnia mindkettő biciklisnek. Kanyarodó járművel akkor is elsőbbséget kell adni a gyalogosoknak, ha nincs felfestve zebra a kereszteződésben."
10: én meg úgy látom, a szövegértéssel van bajod. Amit írsz igaz, csak a sárga felfestéshez nincs köze. Az előző pedig arról ír. A linkelt oldalon lévő ábrán a sárga felfestés nélkül is elsőbbsége van a gyalogosnak, kerékpárosnak, abban az esetben, ha az út és kerékpárút között a távolság nem több, mint 6 méter.
-----------------
Nekem az azért fura, hogy 8 napon túl gyógyuló sérülés mellett a szerelő volt a fő gond.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!