Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Menyi büntetést kaphat az...

Menyi büntetést kaphat az illetö aki elütött engem kocsival?

Figyelt kérdés
biciglivel szabályosan halladtam és ö az átkelönél elütött ahol nekem volt elsöbségem azal érvelt hogy szemébe sütöt a nap reggel 8kor és nem látott.
2013. jan. 1. 07:07
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
100%
Jegyzőkönyv?
2013. jan. 1. 07:28
 2/15 A kérdező kommentje:
tetem feljelentést már keresik
2013. jan. 1. 07:37
 3/15 anonim ***** válasza:
37%
Hiába van elsőbbséged, neked is körültekintőnek kell lenned, a saját érdekedben. Értsd, tolószékből hiába mutogatsz másra, rajtad ez már nem segítene. Mennyire sérültél meg?
2013. jan. 1. 07:58
 4/15 anonim ***** válasza:
92%
Leszáltál a bicikliről, vagy fleülve voltál? Honnan jött az autó, kanyarodott-e, te kanyarodtál-e, milyen átjáróról van szó, stb. Így nehéz eldönteni, kinek volt elsőbbsége.
2013. jan. 1. 08:19
 5/15 A kérdező kommentje:
bicigli átkelöhely volt azért mertem átmenni mert az autó állt és mikor eléértem akkor indult el.igen megsérült a lábam 8napon tuli.elismerte hogy ö volt a hibás és minden káromat kifizeti el is vitt a szervizhez de az még zárva volt abban egyeztünk meg hogy nyitáskor ott találkozunk nem jött el és én ezért jelentetem fel az illetö hölgyet
2013. jan. 1. 09:07
 6/15 anonim ***** válasza:
100%

[link]

Arra akartam kijukadni, hogy az sem mindegy, hogy fel voltál-e ülve a biciklire. Mert egy ilyen, vagy ehhez hasonló kereszetződésben a kresz szerint csak gyalogosan szabad áttolni a biciklit. Nem mindegy, hogy van-e tábla, vagy nincsen. Ezért nehéz megmondani, hogy mennyire büntetnék. Bár ő elismerte a felelősségét, 90%, hogy így is van. De 10% még mindig van, hogy nem ő a hibás, és akkor már más a büntetés is.

2013. jan. 1. 09:28
 7/15 anonim ***** válasza:
18%
zebrán mentél át "biciglivel"?!
2013. jan. 1. 09:48
 8/15 anonim ***** válasza:
58%

1. Biciklinek kell írni. Ha rendszeresen kerékpározol, akkor tudhatnád, hogyan kell írni ezt. Biciglinek, elsősorban, azok írják, akik gúnyolódnak.

2. Hiába van elsőbbséged, de amíg, meg nem adják, akkor semmire sem mész vele.

3. Kamera, traffipax ki van helyezve? Ha igen, akkor a többség, minden szabályt be... - urambocsá: figyelmesebbek lesznek miatta.

Tudom, kapom majd leoltásokat, hogy "én, jogkövető állampolgár vagyok, de bezzeg a gyalogosok, biciglisek, illetve a reggeli harmat, a legrosszabb! A rendőr, meg ne engem büntessen, hanem valaki mást..." - de nem érdekel!

Figyeljünk oda egymásra és kész!

Ez igaz, a gyalogosra, a kerékpárosokra, az autósokra, a buszosokra, a repülőgép vezetőkre, a hajókapitányokra (Costa Concordia) és miegymásra is.

(ugye, hogy nem a szabályok betartásáról írtam?)

2013. jan. 1. 10:42
 9/15 anonim ***** válasza:
65%

Tudom, nem a kérdésre adok választ, de talán a kérdezőnek, más bringásnak is segítek vele, hogy ha egy közkeletű tévedést feltárok.

A sárga szaggatott vonal (legyen akár önállóan vagy zebra mellett) nem kerékpáros átkelőhely. A jelzés nem ad elsőbbséget a biciglisnek (csak azért is így írom!). A jelzés két dologra való csupán, semmi másra:

- az autóst arról tájékoztatja (táblával kiegészítve), hogy ott keresztirányú bringás forgalomra számíthat, legyen óvatos. De elsőbbséget NEM kell adnia.

– a kerékpárost arról tájékoztatja, hogy oda érve folytatódik a kerékpárút/sáv, nincs vége a világnak. De elsőbbséget NEM kap.

Az ilyen helyen mindig táblák szabályozzák a rendet, nem a vonal. Ha esetleg semmilyen tábla nincs, akkor rendes egyenrangú kereszteződés. Ha van tábla, akkor az rendszerint az autónak ad elsőbbséget, nagyon ritka a fordított helyzet.

------------------

Ha nem a szerelőnél váltatok el, akkor a cserbenhagyás is felmerülni, így nem tudom. Rendszám alapján keresik?

2013. jan. 1. 11:22
 10/15 anonim ***** válasza:
58%
Téved a kedves 9-es válaszoló. Ha alárendelt útvonalról érkezünk kereszteződésbe, és a főútvonallal párhuzamosan kerékpárút van, a kerékpárosnak elsőbbsége van. Ugyanúgy elsőbbsége van kanyarodó járművel szemben is. Ez azokra a helyzetekre igaz, ahol a biciklisnek nincsen kirakva elsőbbséget szabályzó tábla.
2013. jan. 1. 12:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!