Mazda6, Honda Accord, Toyota Avensis? Melyik a jobb?
Családi autó vásárlását tervezem, kb évi 13-15 ezer km-es futással, ezért csak benzinesben gondolkodom. 3-5 év körüli modelleket nézegettem és a fenti japán trióra szűkült a kör.
Ezekről szeretnék bővebb információt: fogyasztás, egyéb fenntartási költségek, típushibák stb.
Részemről a Mazda maradna ki ...
A Hondák jók de nem olcsó hozzá az alkatrész..
A Toyota az meg Toyota :) .........kiforrt darabok..
Én a három közül a Mazdát ajánlanám a legkevésbé. Belülről (NEKEM!) kényelmetlen, nem találni 180 magasságomhoz jó üléspozíciót, a belső műanyagok kemények pár év után is már zörögnek, hajlamosak a rozsdásodásra (alváz kerékjárati ívek), és a Ford-nak igen erős a behatása a Mazdára ami nem a legjobb.
A másik kettővel nem lehet nagyot hibázni, Honda egy kicsivel jobban van bonyolítva a Toyotánál, de megbízható. Az utóbbi kettőből, én mernék venni dízelt is, bár tény hogy dízelnél hamarabb bele lehet futni nagyobb kiadásba (kéttömegű lendkerék, nagynyomású szivattyú, injektorok..).
Javaslom még a nepitelet.hu oldalon való nézelődést. Én ott úgy szoktam, hogy mindig a legrosszabb ítéletet nézem meg, hogy akinek gondja volt vele, az mégis mekkora volt. Jó autóvásárlást, ha lehet magánszemélytől, és szerelővel történjen!
(egy autószerelő)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!