Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mitől állt le a kocsi? (többi...

Mitől állt le a kocsi? (többi lenn)

Figyelt kérdés

tegnap jöttem haza és 1x csak elállt minden ,de szó szerint se kép ,se hang elakadásjelző sem volt, se gyújtás semmi megálltam vártam 5 percet na mondom nagyon jó most mi lesz? azt 1x csak riasztó csippan 1 et , rádió bekapcsol ,gyújtás van , indítás tökéletes ,és azóta tökéletes megint minden

mi lehetett ez ? akkumlátor új vagy lehet az akkumlátor saru elmozdult de akkor 5 perc után miért tért vissza minden ? nem értem mi lehetett

akinek van tippje az írjon előre is köszönöm

1994-es R19 1.4e

2012. dec. 30. 15:03
 1/10 anonim ***** válasza:
Szerintem az elektromosságot vezérlő kártya túlmelegedett és biztonsági okokból lekapcsolt mindent. Egyszer nekem már volt ilyen gondom, ezek egy idő után behalnak és cserélni kellett. Bár nekem mindig leállt 20 perc után.
2012. dec. 30. 15:28
 2/10 anonim ***** válasza:
74%

Ha leállt a motor is,akkor akksisaru kizárva..

Itt valami nagyobb gebasz lehet,nézesd át egy villamos szakival,mert ha tempónál elmegy minden szervód,az nem túl mókás...

2012. dec. 30. 15:29
 3/10 anonim ***** válasza:
74%

Ez tipikusan annak a fajta alattomos hibának tűnik, amit nem jeleznek ki a műszerek. Esetleg azok gyengesége. Elképzelhető, hogy a szénkefe kopik a generátorban és hol tölt, hol nem, mikor hozzáér a csúszógyűrűhez, mikor nem. Ugye azon keresztül kap előgerjesztést, amit a töltésjelző lámpa mutatna, ám mivel gyakorlatilag szakadt ez az áramkör, nem jelez vissza. Esetleg a műszerek kissé elhalványuló világításából lehet észrevenni a dolgot. Azért áll le a kocsi, mert az ECU nem kap stabil 10 Voltot (általában ennyi kell neki). Ez azért elég ritka dolog, és nem is mindig így folyik le.

A másik lehet, hogy a riasztó szórakozik veled. Arra kötöttek rá a 90-es években minden tiltást.

Lehet az akkumulátor saru is.

Elektromos kártya? Mire gondolsz? Konfort elektronika? Ami ráadásul mindent letiltana? Ennyire nem ismerem ezt a típust. Van ennek mindenféle elektromos hibája, az igaz :) de, hogy kártyája, ami mindent letilt azt nem tudom. Esetleg tehermentesítő relé, ha van benne ilyen?

2012. dec. 30. 15:40
 4/10 anonim ***** válasza:

Az elöttem szólókhoz annyit tennék hozzá meglehet a riasztó kezd szórakozni. Sajna sok esetben tréfálja meg a szerelőket alattomos módon...

Iktasd ki..

2012. dec. 30. 17:22
 5/10 anonim ***** válasza:
Az nem lesz megoldás ha kiiktatja a riasztót. Sőt azzal csak rontana a helyzeten
2012. dec. 30. 19:41
 6/10 anonim ***** válasza:
Miért ront a helyzeten az utólag beszerelt riasztó kiírtása ?
2012. dec. 30. 20:03
 7/10 anonim ***** válasza:

Én se értem miért rontana a helyzeten ezzel. Ha rendesen kiszereli, a vezetékkapcsolatokat visszaalakítja, gyárira, akkor mi lehet a baj? ne féljünk már ettől. Ugyan lesz egy pár próbaindítás, de ez egy ilyen dolog :)

Magam is a riasztóval kezdeném a dolgot, persze először méregetnék. Persze a hiba a multiméter láttán ilyenkor mindig megszűnik...

A riasztó a legvalószínűbb. Egyet értek #4-gyel. A szénkefés hibát az érdekessége miatt írtam le, de esélye nagyon kicsi.

2012. dec. 31. 00:42
 8/10 A kérdező kommentje:

akkor ahogy elnézem mindenki a riasztóra tippel am sok bajom van a riasztóval, mert néha olyanokat csinál, hogy 1x pittyeg 2tőt azt hallgat utána 2óra múlva megint + örökké szenvedek nem akarja lezárni nem érzékeli vagy nem tudom (új ellem van benne ) + van amikor csak úgy minden ok nélkül elkezd üvölteni , úgyhogy már akarok egy új riasztót betenni am néztem beszerelő helyeket hogy 24E beszerelve ,de ez most akkor is érvényes ha a régit ki kell kötni?

nem tudom hogy számít e

mert nekem olyan riasztó van benne ami :a központi zárat vezérli , ajtónyitásra riaszt , ha le van húzva az ablak és úgy benyúlok akkor is riaszt , villog az index ha lezárom , ilyen is van a kocsiba [link]

nem tudom ezek a dolgok mennyire számítanak ,hogy ezt ki kell szedni

am most ezt néztem [link]

de alul írja hogy bővíthető ultrahangos védelemmel is +8900ft de mivel ez már benne van a kocsiba akkor azt csak ráköti az új vezérlőre vagy mire és annyi nem ?

2012. dec. 31. 02:27
 9/10 anonim ***** válasza:
100% hogy riasztó!!
2012. dec. 31. 14:33
 10/10 anonim ***** válasza:

Igen, nagyon valószínű a riasztó, de lehet nem kell kiszedni csak, meglazult valami.

Azt ne tudom, hogy milyet lehet rákötni az új vezérlőre, de nagy valószínűséggel összehozható.

2012. dec. 31. 16:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!