BMW 316i compatct + kompresszoros feltöltő? Kibírná a gyári motor?
Figyelt kérdés
Van kéznél egy használaton kívüli bmw, és gondoltam kicsit átalakítanám a motort egy csavarlapátos kompresszorhoz. Kibírná a gyári motor vagy inkább felrobbanna?! Nem akarok +500 lóerőket meg 2 keréken rajtolni a zöld lámpánál, de szeretnék azért érezhető teljesítmény növekedést! Nagy hülyeség lenne?2012. dec. 29. 00:06
1/5 anonim válasza:
Szerintem ne nyúlj bele...tudod ez nem úgy működik ,hogy rácsavarozok egy feltőltőt ....
Ezen kívűl még sok feladat vár rád !Amik igazán feladatok ..
2/5 anonim válasza:
Rakni rakhatsz rá, de mint az előző irta, ez se annyi, hogy rárakod és mehetsz. Konzol-meghajtás megoldani, injektor csere, programozgatni hogy jó legyen, és még utána se biztos h nem olvad el vmelyik dugattyúd:)
3/5 anonim válasza:
Meg lehet oldani, de a hasonló átépítések általában kb. 1M ft környékén szoktak megállni. Először is fel kell eszkábálni a kompresszort, ez még a legkisebb feladat. Szívórendszert ennek megfelelően kell kialakítani. Kis töltőnyomással nem kizárt, hogy nyersz valamennyit az eredeti ecu-val, eredeti injektorokkal. Szerintem ez a config kb. egy 318ti szintjén lehet teljesítményben. Ha tovább akarsz menni, növelni kell a töltőnyomást, de ide már nagyobb injektor kell, meg valahogy meg kell oldani a vezérlését is. /írható ecu a legjobb, de szoktak lenni különböző többé-kevésbé használható félmegoldások/ Itt már 6-800k Ft-nál és 150-160 lónál vagy. A következő lépés a töltőlevegő hűtő lehet, ezután tudod tovább növelni a töltőnyomást. 1.6-os miaták ilyen összeállításban 200 ló körül tudnak, és ezt ki is bírják hosszabb távon. Azt nem tudom, hogy a 316-os blokkja mit bír ki, meddig lehet elmenni. Szerintem egy 316-osnál ennek semmi értelme sincs, ha teljesítményt akarsz, vegyél egy 323ti compactot, vagy ha nem kell, hogy közúton is használható legyen, a fent leírt összeg töredékéből vegyél egy 6 hengeres motort/hozzá passzoló hajtásláncot, és rakd bele.
4/5 anonim válasza:
amennyit rá kéne költeni, abból kijön egy 325 is, ráadásul jó állapotban.
5/5 anonim válasza:
Hülyeség lenne, cseréld inkább 325-re, és sokkal jobb lesz az eredmény.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!