Eredetiségellenörzés hiánya lehet bajom?
Most már nagyon kíváncsi voltam. Megnéztem egy EU-ból importált autó törzskönyvét, amit én honosíttattam, és nincs ilyen bejegyzés. Amúgy asszem csak EU-ból származó autónál nem kell eredetvizsga.
Az igaz, hogy nekik kellene vállalnia a felelősséget, ha elbaxnak valamit az okmányirodában, de szerintem nem abban az országban élünk, ahol ez gyakorlatban is igaz lenne. Ráadásul itt minden a részleteken múlik, mert ha te úgy vásároltad a kereskedőtől - kérdésedben írtakat szó szerint véve - az autót, hogy az ő neve áll a szerződésen, mint eladó, akkor bizony kell eredetvizsga. Ebben az esetben ugyanis ő honosíttatta, te pedig megvetted tőle. Nem akarlak ijesztgetni, de ez az ország nem mindenben jogállam, és még finom voltam, a hatóságok pedig, hát... [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!