Hány lóerős lett a simson?
Faterom elkészült az S51-es gépével.Hány lóerős lehet szerintetek?
-70/4-es Sós Anti-féle nyomatékos henger
-Dellorto 21-es karbi
-Szujó Laci-rezó,nyomatékos(erre a hengerre)
-felbővített légszűrőház
-tirisztoros gyújtás.
Úgy alapvetően 5-6 Le egy kis simó.Én megtippelem hogy kb 16lóerős lett a gép és 80 az utazója.
Amúgy ez mind jól hangzik csak akkor már egy erősebb főtengelyt erősebb hajtókarral is bele kéne tenni mert a nagyobb erőtől szétverheti az egészet.
Erről még tudod milyen tunning hiányzik?A visszacsapószelep a karbi után,mármint a henger elött.
Amúgy tuti jó kis simson lett belőle csak ne hajtsátok szét a belét mert könnyen szétesik,magyarul nagypapásan kell használni hogy ne menjen tönkre útközben.
Fékeket is tegyetek rá legalább egy tárcsaféket előre.
Üdv!
Utolsó:
Nem kell azért legendákat költeni egy szimóról. Gyári állapoátban az S51 2,72 kW / 3,75 LE @ 5.500 1/min max. teljesítményű, messze nem "6-7"....
Csodálnám, ha a kérdésben szerepelő motor is több valós teljesítményt adna le egy független mérőpadon, mint 7-8 LE. Persze a házitunningerek között (igaz ez mondjuk a robogótól kezdve a tunning ladáig) szeretnek "érzésre" bemondani LE adatokat - amennyit ők gondolnak :)
Jó ha gyárilag kevesebb mint 6 Le akkor is szerintem ezzel a tunningal simán karcolnia kell a 10Le-rőt.
Egyik versenyen láttam egy simót ahol a karbi helyéről jött ki a kipufogó és a karbi meg egyből lentre volt befaragva.Jó azon hackelt vízhűtés is volt ,meg pályagumik de ezt kimondottan versenyre készítették és nagyon tuti lett.
Te hallod, én meg egyszer láttam egy kispolákot egy 300 LE-s turbófeltöltős motorral. ÉS?!
Egy sima S51-et felfúrnak 70 ccm-re meg rátesznek egy abszolut nem rávaló karburátort attól még nem kap szárnyakat meg 3x-os teljesítményt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!