A termosztáttal van gond? Opel Vectra C 2006
Van egy 2006-os 1.9-es CDTI Vectrám, 120 lovas.
Nagyon nehezen melegedett be, raktam a hűtő elé egy kartonpapírt, így kb 10 perc alapjáraton való ketyergés után és 15-20 km után érte el a 80-90°C-ot a víz. Volt egy picivel hosszabb utam, 20 km után 93°C-os volt a víz, tartotta is. Gondoltam, hogy hazafelé kiveszem a kartont a hűtő elől, de így 30 km után sem érte el a 70°C-ot.
Túlzottan nem értek hozzá, de nekem elég meglepőnek tűnik, hogy 30 km nem volt elég neki.
Egy új termosztát megoldaná a problémát?
Előre is köszönöm a választ.
Első teled az autóval?
A dízel nem arról híres,hogy pár perc alatt felmegy a víz üzemi hőfokra.Esetenként 30 km sem elég neki,ha azt folyamatos 70-nel teszed meg.Városban 10 km is elég kell hogy legyen.
10 perc ketyergés is sok,2-3 perc után nyugodtan el lehet vele indulni,sőt,jobb is,mert kecesebbet dolgozik hidegen a motor..
Kartonpapír nélkül is el kell érnie az üzemi hőfokot 10-12km alatt!!
Ha ez nem történik meg akkor termosztát csere. (nem nagy összeg)
Igen, ez az első telem vele.
Van egy F Astrám is, 16 éves, 1.7 D. Kb 5 percet szoktam vele várni alapjáraton, 5 km múlva már közel 90°C-os a víz benne, ezért is csodálkoztam, hogy ennek a 30 km nem volt elég, hogy a 70-et elérje.
Kap egy új termosztátot.
Köszönöm mindenkinek a válaszokat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!