Ferdén áll a motoromon az első kerék, mit tudok vele csinálni? (A kerék nem hajlott el, a tengelye is jó, csupán el vannak csavardova a villák)
Szóval úgy kell elképzelni, hogy az első villák olyan 10 fokot elcsavarodtak balra, és nem tudom, hogy állítsam vissza. Kapott egy kisebb ütést úgy állítódott el.
Honda NSR50 1989-es.
Ez egy neten talált kép, kb látszik, hogy néz ki a motor problémás része:
(Két háromszög cuccban vannak a villák, felülről a felső háromszögbe bele vannak csavarva, az alsó háromszögben meg bilinccsel van odafogatva. Ha kilazítom a bilincseket tudom forgatni az első kereket, de ha ráhúzom akkor megint elfodrul.)
Nincs elhajolva rajta semmi!
Hát azt te csak hiszed hogy nincs semmi elhajolva...
Nekem a Pannnóiámmal volt ugyan ez a gond. Az okozója pedig az hogy a kormánykiflik(azok a háromszög cuccok) meg vannak csavarodva valami fizikai behatás miatt.
Megoldás az hogy cseréled őket. Lehet hogy sikerülni visszacsavarni, és próbáltam. De aztán inkább kicseréltem mind a kettőt.
Én elég sokat szívtam vele... Cseréltem pár alkatrészt, meg minden csőszerű darabot indikátorórával meg esztergagéppel megnéztem(csakhát kb gyárilag görbe minden :D) aztán miután már minden alkatrészt cserélgettem és még mindig görbe volt jött a kormánykifli. Annak a cseréje után pedig egyenes lett...
Aztán hosszas és nem túl pontos méricskélés után sikerült rájönni hogy mi és hol van elgörbülve. De hiába nehezedtem rá a 65kg-ommal nem volt hajlandó visszacsavarodni...
Persze ha van hozzá türelmed és meg tudod állapítani hogy mennyire van eldeformálódva akkor megpróbálhatod megcsinálni. Hátha összejön :)
Köszi!:)
Még annyit szeretnék, hogy ez a kormánykifli nem öntvény? Mert nekem annak tűnt, és az elv. előbb törik mint hajlik. Vagy legalábbis ezen a japán csodán nekem annak tűnt... Mindegy, ez eszembe se jutott, úgyhogy így is sokat segítettél, ment a zöld:)
(Addig meg Simsonozok... Azzal sose volt ilyen probléma:D)
Nem tudom hogy a gépeden miből van. Az enyémen alu öntvény és egy darabig tud hajolni is mielőtt törik.
Na de tél van. Mire megkezdődik a szezon meg is csinálhatod:D
1-2 nap alatt meg lehet csinálni ha van hozzá alkatrész.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!