Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Autó magnó bekötése gyújtásra?

Autó magnó bekötése gyújtásra?

Figyelt kérdés

Megtudná mondani valaki kb mennyiért köt be egy autóvillamossági egy autómagnót gyújtásra?(hogy gyújtáskor kapcsoljon be a magnó és ha leveszem a gyújtás kikapcsoljon :D) ISO csatival van bekötve jelenleg (direktre) a piros vezetéket kéne egy olyan 12v bekötni ami csak akkor ad áramot ha felkapcsolom a gyújtást válaszokat köszönöm.

De ha valaki eltudná magyarázni hogy hogyan mit hova kössek azt is megköszönném. (fiat tipo-ról van szó)

2012. dec. 22. 10:08
 1/5 anonim ***** válasza:

hát nekem az autómba először úgy kötötte be az ürge a magnót h csak akkor működött ha gyújtásra tettem, nem értett hozzá a kölök...

aztán elvittem máshoz mert én úgy akartam h ne kelljen gyújtáson lennie h tudjam hallgatni, ezért más bekötötte rendesen, szerintem ennek semmi értelme h csak gyujtáson működik, mivel h várakozol akkor is tudod hallgatni a rádiót, de ha várakozol pl egy parkolóban akkor ülhetsz ott egyedül némán az autódban, vagy gyujtásra teszed és zabálja az aksiról az áramot, plussz még le is égeted a gyújtást...

2012. dec. 22. 10:30
 2/5 anonim ***** válasza:

A sárga vezetékkel mahinálj, ne a pirossal. Ha elveszed a tápot róla elfelejtheti az adókat, kódot kérhet stb.

A sárga az egy trigger jel, azt kell a gyujtárkapcsolóra kötni, és nem utolsó sorban sok rádió tudja, hogy kikapcsol ha leveszed a gyújtást, de vissza tudod kapcsolni.

2012. dec. 22. 10:53
 3/5 A kérdező kommentje:

Nekem azért kéne gyújtásra kötnöm mert ez az autó magnó kikapcsolás után ha (direktre van kötve)halvány kéken világít a kijelzője és mutatja az időt. (nem sötétül el)

ezzel nem is lenne gond de mivel nincs garázsom ezért elég valószínű hogy előbb utóbb feltörik az autóm érte.És azt nem szeretném.

Nekem azt mondták hogy a sárga kábelt egy állandó 12 voltra kössem hogy ne veszítse el a memóriáját. És a pirosat pedig egy 12v biztosító kábelra ami csak gyújtáskor kap áramot.Mivel a piros az áramellátásért felelős a sárga meg a memória megtartásáért.

Csak azt nem tudom honnan vezessek ki egy ilyen kábelt ami csak akkor ad áramot amikor gyújtást adok az autóra.

Remélem érthető voltam. Köszi a válaszokat :D

2012. dec. 22. 11:36
 4/5 anonim ***** válasza:
ISO csatis a gyári csatlakozás akkor lesz ott kapcsolt 12V. Természetesen álló helyzetben is simán lehet rádiózni gyújtás sem ég le (mitől is égne...), mivel ACC állásban csak pár dolog megy, pl rádió.
2012. dec. 22. 14:41
 5/5 A kérdező kommentje:

a gyári csati nem iso hanem valami más volt csak rá lett kötve egy iso csati.

olvastam más helyeken hogy a régi autókban nem volt gyujtás kábel behúzva a rádióhoz mivel a kazettás magnók meg ilyenek nem igényelték és a régi autóknál ezért nincs behúzva ilyen kábel.

Ezért kérdeztem hogy honnan tudnék behúzni egy ilyen a biztosíték táblától?

Szerintem szerelőre bízom mert nem szeretnék az elektronikához piszkálni :D

Csak kérdés menyiért húz be nekem egy ilyen kábelt a biztosíték táblától a rádióig sztem 1500-2000FT nál nem többért.:D

2012. dec. 22. 16:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!