Használtan szeretnék venni egy AUDI A8 quattro 4.2 Tiptronic, Évjárat:1997/5-os autót! Tudni szeretném, kb: mennyi az átlagfogyasztása bp-en belül?
"cserébe tele a csomagtartó a tartállyal, és parkolóházban nem parkolhatsz:)"
Azért kicsit odab@xna egy fél köbméteres gáztank a csomiban bameg. Azért nem Swiftről van szó. xD
A parkolóház meg.. valamit valamiért.
9 literre ki lehet hozni pályán, de akkor max 120-130. Ismerősömnek ML430-a van. Ha 95-100-zal jár, akkor az is csak 9-et eszik. Bent a városban viszont több, mint a dupláját :)
Nagy csodára nem kell számítani, nagy motor nagy kasztni összkerék, a lovak meg zabbal mennek, ezt el kell fogadni. A BPn belüli közlekedésnél, nyugodtan lehet 15 feletti átlaggal számolni ( bőven 15 felettivel). Pályán lehet 10-re hozni- akár 10 alá is - a fogyasztást, de akkor nincs huncutkodás a belső sávban. :)
Ha jól sejtem erre gondolsz:
Felejtsd el. Nem gyanús, hogy több mint kétszer ennyiért is találsz a használtautón '97-es A8-at? Nézd meg az ülését 207 000km-nél, meg ennek 380 000-nél:
Ugye ugye. Ezeket az olcsó autókat nem szabad megvenni, mert hipp-hopp elköltöd rá a vételár 2-3 szorosát.
Azért mer autópályán pl beállsz tempomattal 130-ra, és akkor csak annyi energia kell, amivel a tempó fenntartható, viszont városban/nagyvárosban a gyakori megállás-elindulás, sok felesleges alapjárat. Az autó felgyorsítása igényel igazából sok energiát.
Te miben fáradsz el jobban 2km sima futásban vagy 2km ingafutásban ? :D
Értem. Ezt a választ kaptam az üzenetemre: A kocsi átlagfogyasztása 13-14 liter körül van városban, országúton 10 liter körül.
A gépkocsi végig szervízelt és idén volt benne olaj is cserélve!Műszakilag hibátlan, persze a korához képest.Cserélve?!?16 éves autó lévén már sok minden, de a futomű is tökéletes állapotban van nem húz félre, nem zörög.
Na most ti azt írtátok, hogy Városon belül, kb: 15 vagy annál több a fogyasztása! Nem igazán értem ezt. Hogy a tulaj kevesebbet ír!
Nos akkor! Itt van egy másik Audi A6 2.4 Advance (Benzines), Évjárat: 1998/3. Az ár pedig: 500.000Ft!
Igazából az nem írja a tulaj, hogy mennyi km-t futott, de belülről nem rossz! Na most, akkor ez az autó, ezzel a vétel árral megéri-e?
" A kocsi átlagfogyasztása 13-14 liter körül van városban, országúton 10 liter körül. "
Nekem Volvo S80-am van. Súlyban kb annyi mint az A8, igaz csak 272 LE és automata. A IX.ben lakom, simán bekér Pesten 15 fölött ez is. Az eddigi rekordom egy tripre, amint a számítógép mért - igaz brutális pénteki dugózással- 20.6liter!Ez csak duma, hogy nem eszik meg ennyit. Egy 1.3-as Swift is megeszik városban 8-9 litert, a 600 kilójával, itt meg két tonna közeli autókról beszélünk.
Erről:
meg csak annyit:
Már leírtam neked, hogy ne a legolcsóbb modelleket nézd, a kínálatban, mert azokkal csak a sz0pás van. Ha ezt megnézed,akkor számoljunk:
az első lámpák ki vannak mattulva elég rendesen, darabja 15-20 ropi bontottan = 40 000,-
Hátsó lámpa be vna törve, ha csak búra kell, akkor 5-6 rugó, ha lámpatest is cserés akkor az is vagy egy 20-as bontottan, +20 000,-
Vezérlés csere, olajcsere, légszűrőcsere, ékszíjcsere,pollenszűrő csere,klímatöltés munkadíjjal legyen mondjuk 100 000,-
Elviszed egy kozmetikába, mert elég reteknek néz ki, 10 000,-
Átírás, biztosítás legyen 100 000,-
Ez eddig 270 000, ha az autónak nincs semmi baja.
Mivel nem írják, hogy lenne hozzá külön téli/nyári gumi, akkor veszel rá 4 jó !használt! gumit ( mindegy, amelyik nincs ) az simán 60-70 000 ( nyilván 4-5mm-est felesleges venni). Eddig 340 000.
És még eddig minden ok. Tegyük fel, kell rá egy garnitúra fék, elkopik ez ilyen kis optimizmussal 50 000. Ezeknek nem szereti a futóműve a magyar utakat, első futómű nem szilentezhető, kompletten kell a lengőkart cserélni, havernak az ilyen A6-ra 62 000 volt !darabja!, kell kettő 124 000. Veszel rá 2 ablaktörlő lapátot és máris 520 000 forintot költöttél rá. És ennyit minimum simán bele kell tolni, mert ez a második legolcsóbb a kínálatban, ha tuti verda lenne, akkor annyiért kínálnák, mint a többit, amik milliós környékén indulnak ebben az évjáratban.
Tehát veszel egy Audit 500-ért és első két hónapban simán bele kell tolnod még ennyit ééésss, még nem mentél egy árva métert sem. És nem halt meg semmilyen jeladó, légtömegmérő, akksi, lambda szonda. Ebben a korban ezek már előfordulnak... Szóval mindent összeadva, ez az 500 000-res autó két-három hónap alatt SZERINTEM alsó hangon egy millióba kerülne neked.
Szépek ezek a felső közép/prémium kategóriás autók, de ezek nem véletlenül ilyen olcsók. Az sem tudom elégszer mondani, hogy nem véletlenül van azonos évjáratnál akár 100-150-200% árkülönbség. Te meg mindig a legolcsóbbakat nézed...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!