Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Miért nem indul üzem melegen...

Miért nem indul üzem melegen az 1,5dci (65Le)? Hidegen könnyen pöcre indul, de viszont üzemi melegen nem. Nagyon kell kínozni hogy elkapja. De ha viszont vissza hüll kb.75fokig akkor megint könnyen indul.

Figyelt kérdés
Már lett cserélve turbó, magasnyomású pumpa, injektorok.

2012. dec. 17. 20:49
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:

A főtengely jeladóra hidegen húzzam le a csatit?

Résolaj lett mérve és az jó volt!

2012. dec. 17. 22:07
 12/20 A kérdező kommentje:
Ha elérni üzemi hőt, amíg nem állítom le addig megy, kimenne a világból is. Menet közben nincsen vele baj.
2012. dec. 17. 22:34
 13/20 anonim ***** válasza:
Ugy értem mielött beinditanád hidegen akkor húzd le (hogy indulni fog-e vagy hibakódot ad-e be, vagy mégis mit csinál ha nem kap jelet) Sajna ezek mind találgatások csak. Igazából egy élő adat vizsgálat kellene, hogy lehessen látni a jeladók milyen értékeket adnak, ahogy melegszik az auto.
2012. dec. 17. 22:45
 14/20 anonim ***** válasza:
Attól még hogy lehúzol mindent, nem derül ki a hiba. A hőellenállás például ha NTC-s, akkor csak rosszabb lesz tőle a helyzet. Lehúzott jeladónál ilyen esetben végtelen nagy ellenállása lesz, azaz a komputer hideg üzemhez kever. Főtengely jeladó a szegeket számolja, az alapján fecskendezi be az olajat, nem éri meg lehúzni. Ráadásul ha lehúzod a jeladót menetközben, károsodhat a komputer is.
2012. dec. 17. 23:20
 15/20 A kérdező kommentje:
Értem. Akkor mit lehetne kezdeni az autoval, hogy jó legyen?
2012. dec. 18. 07:32
 16/20 anonim ***** válasza:
Vidd el diagnosztikára, élőadat vizsgálatra.
2012. dec. 18. 09:47
 17/20 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen mindenkinek tanácsokat!

A diagnosztika segített az autón.

Igaz dolgozott rajta a srác kb. 2óra hosszáig de meg lett az eredménye.

2012. dec. 18. 17:24
 18/20 anonim ***** válasza:
És mi volt a probléma forrása?
2012. dec. 18. 17:48
 19/20 A kérdező kommentje:
Sok mindenre panaszkodott az autó.Azok ki lettek törölve + be lett írva a porlasztók cikkszáma.
2012. dec. 18. 20:09
 20/20 Mariák Kálmán válasza:

Nálam pontosan ugyanez a tünet. 1.5 dci 80Le Clio

Adja a jóisten, hogy én is ilyen olcsón megúszom. Tiszta para vagyok, hogy a porlasztók krepáltak be, pedig amióta megvettem kizárólag prémium gázolajat tankolok bele.

2014. dec. 1. 13:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!