Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Megszereztem a "C"kategóriás...

Kuko kérdése:

Megszereztem a "C"kategóriás jogosítványomat (teherautó) mehetek vele dolgozni?

Figyelt kérdés
Kamionos szeretnék lenni de még az "E" (nehéz pót)nem tehetem le de a "C"-vel elkezdenék dolgozni lehetséges az, hogy "C"-vel és 2 csoportú orvosival elmenjek dolgozni???
2012. dec. 17. 19:01
 1/6 anonim ***** válasza:
Kell még páv III. legalább, de jobb letenni a páv II-t szerintem. Ha digitális tachográfos a kocsi, akkor sofőrkártya, ha egyéb vizsga is kell a munka jelege miatt, akkor azok is, pl. árufuvarozói vizsga.
2012. dec. 17. 19:07
 2/6 anonim ***** válasza:
nem, mert munka vállaláshoz kell PÁV3 vizsga meg árufuvarozói engedély, amit most nagyon meg kavartak, megnehezítettek, nekem is lejárt már fél éve, de a főnököm azt mondta egyelőre várjunk vele
2012. dec. 17. 19:08
 3/6 anonim ***** válasza:
Igen, én is ezért írtam a végére az árufuvarozóit, mert eléggé komoly a félreérthető tájékoztatás a hatóságok részéről, én sem tudom, hogy most mi van, kinek, mikor.
2012. dec. 17. 19:19
 4/6 anonim ***** válasza:
mehetsz, persze a rendszám színe is számít... mindenesetre szerezd meg a PÁV II-t, és tanácsos a németet alapfokon...nem tudom kell-e TIR/ADR, régen kellett...nekem full jogsim van, PÁV II volt az alap... akkor már szóbaállnak nagyjából mindenhol...(az angol is fontos!)nem árt ismerni a cirill betűs nyelveket, sőt a törököt is...
2012. dec. 17. 19:49
 5/6 anonim ***** válasza:
Páv kendő2 veszélyes áruhoz vagy buszhoz kell. Namost a kérdező nyilván pálya kezdő mégis miért kéne neki cirill betűsen vagy németül beszélnie? szerintem előbbször belföldön kéne tapasztalatot szereznie.
2012. dec. 17. 19:56
 6/6 anonim ***** válasza:
#5-nek igaza van, egy normális főnök nem egyből dobja a mély vízbe, főleg nem 40 milliós áruval, mondjuk. Sőt ha jól tudom már a sárga rendszámnak sem kell sárgának lennie, úgyhogy érdemes figyelni a jogszabályokat :S :)
2012. dec. 18. 14:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!