Az orosz emberek, hogy tudnak ilyen kamikázék lenni?
Nagyon megértem, amit #10-es mond. Legalábbis remélem :P De mindenképp egy kell értenem az utolsó mondatával.
Nem ismerem ezt a világot, de pl. láttam egy videót, ahol az egyik autós a főúton haladóba rohant bele egy mellékútról, majd megpróbált elslisszolni. Üldözés lett belőle, majd a vélhetően vétkes, mellékútról érkező az árokba hajtott. A másik kiszállt, megnézte, hogy van-e akkora sérülése legalább, mint neki, majd elhajtott. Számomra világossá vált, hogy ott nincs nagyon betétlap, meg jogbiztonság (igaz, itt se :P) meg egyebek. Tök máshogy működhet. Minden esetre imádok vezetni, de valahogy ott kétszer is meggondolnám, hogy volánhoz ülök.
Én jártam Oroszországban kamionnal. Sok oka van, hogy ilyenek. Először is szlávok, tetszik vagy sem, "könyöklősebb" fajta. Volt 70 év szocializmus, most pedig jött egy viszonylagos szabadság, és viszonylagos jólét, Lada, Zaporozsec után jó kocsik. Többen is vezetnek mint azelőtt. Aki emlékszik '90 körül nálunk is vadabb dolgok voltak az utakon, mint most. Azután ott a rendőr baksisért dolgozik, ez köztudott, akinek van pénze, mindent megúszhat. Más az időjárás, hosszabb a tél, hatalmas ország, négy számjegyű km jelző táblák vannak pl. Moszkva 1500 km és hasonlók, így takarítani sem tudják mindenhol, csúsznak az utak. Gyakran logikátlanul vezetnek, akkor sem engednek, ha ebből előnyük származna, akkor is a gázt nyomják, ha már rég lassítani kellene. Azt szoktam mondani, olyanok, mint a gyerekek, nem érik fel ésszel a következményeket, csak az orrukig látnak, de hogy aztán mi lesz?
A vodka nemzeti ital, láttam, hogy még gyerekeknek is adnak egy kis stampedlivel, és az a gyanúm sokan piásan vezetnek, sőt láttam részeg rendőrt is, nyakában géppisztollyal, közúti ellenőrzés során.
Amúgy tudni kell azt is, hogy az oroszok normál körülmények között igen kedvesek is tudnak lenni, vendégszeretőek, akit megkedvelnek, azt tenyerükön hordozzák.
Ez még vagányabb! 1:33-nál kezdődik. http://www.youtube.com/watch?v=x_GveVUYPzw
Ők ilyenek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!